UFC-mestari ei tunne olevansa tittelinsä arvoinen ennen uutta MM-voittoa – ”Se on erikoinen tilanne”

© Kuva: Getty Images
Torstaina Nordiksella HIFK - Ässät! Lunasta talletusbonus!

UFC:n kevyen raskassarjan maailmanmestari Daniel Cormier puolustaa mestaruusvyötään lauantaina MM-haastaja Volkan Oezdemiria vastaan hehkutetussa UFC 220 -otteluillassa. Huippuillan glamourista huolimatta moninkertainen mestari ei tunne olevansa kultaisen vyönsä arvoinen ennen tulevan MM-ottelun voittoa.

– Se on erikoinen tilanne, jota en voi oikein hallita, Cormier hämmästeli ESPN:n haastattelussa.

Massiivisen Bostonin otteluillan punnitustilaisuudessa Cormier ei nostanut kimaltelevaa mestaruusvyötään olalleen poseeratessaan valokuvaajille, kuten mestareilla on yleensä tapana. Syy Cormierin ristiriitaisiin tuntemuksiin piilee vyön saamisen olosuhteissa.

Cormier hävisi viime kesänä tittelinsä kevyen raskassarjan entiselle mestarille, huippuluokan jenkki-iskijälle Jon Jonesille. Kilpakumppani kärysi kuitenkin välittömästi huippumatsin jälkeen dopingista, ja mestaruusvyö palautettiin Cormierille.

Yhdysvaltojen painimaajoukkuetta olympialaisissa edustanut ja Strikeforcen sekä UFC:n maailmanmestaruudet aiemmin urallaan voittanut Cormier näkee lauantain tilaisuutena voittaa vyönsä uudelleen kunniakkaammalla tavalla.

– Tuntuu, niin kuin tämä olisi ottelu vapaana olevasta mestaruusvyöstä. Tiedän, että urani on ikuisesti sidottu Jonesiin. Se on osa matkaani. Osa tarinaani. Se ei muutu koskaan, mutta olen edelleen täällä. Tärkeintä on, että olen edelleen täällä kilpailemassa ja tekemässä työtäni. Aion voittaa mestaruusvyön, ja tuntea oloni paremmaksi sunnuntaina, Cormier mietti.

Torstaina Nordiksella HIFK - Ässät! Lunasta talletusbonus!