UFC:n keskisarjan maailmanmestari Robert Whitaker ei pääsekään puolustamaan titteliään kotimaassaan Australiassa helmikuisessa UFC 221 -otteluillassa. ESPN:n tietojen mukaan aussiottelijalle sattui harjoituksissa vakava loukkaantuminen, jonka vuoksi mies joutuu vetäytymään ottelusta.

Pääotteluun MM-haastajaa Luke Rockholdia vastaan nousee entinen olympiapainija Yoel Romero. Whitaker oli todella pettynyt epäonnisesta sattumasta, ja pahoitteli tilannetta faneilleen.

– Olen enemmän kuin pettynyt siitä, etten pääse puolustamaan mestaruuttani kotimaassani Australiassa. Toivottavasti fanit nauttivat siitä, minkä tulisi olla ilta täynnä hyviä otteluita. Odotan jo kuntoutumista ja paluuta häkkiin, niin pääsisin kohtaamaan tämän pääottelun voittajan, australialainen valitteli ESPN:n haastattelussa.

Whitakerin vammoista ja kuntoutumisesta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Australialaisen The West -sanomalehden mukaan miehelle sattui ”vakavia vammoja” treeniolosuhteissa.

Australialaisottelija voitti alun perin mestaruusvyönsä juuri kuubalaistähti Romerolta. Titteli oli tällöin vielä väliaikaisen mestaruuden arvoinen, sillä varsinaista vyötä piti hallussaan kertaluontoisen paluun vapaaotteluun tehnyt legendaottelija Georges St-Pierre.

Kanadalainen St-Pierre jäi kuitenkin uudelle tauolle vakavan suolistosairauden vuoksi jäi luopui vyöstään. Whitaker ylennettiin keskisarjan kiistattomaksi mestariksi.

Myös Rockhold on ollut aiemmin keskisarjan hallitsija. 16 voittoa uransa 19 ammattilaismatsista ottanut amerikkalainen voitti vyön vajaat pari vuotta sitten britti-iskijä Michael Bispingiltä. Englantilainen hävisi tittelin taas St-Pierrelle viime vuoden marraskuussa.

Rockholdin MM-ottelu alennettiin mestarin loukkaantumisen myötä kamppailuksi keskisarjan väliaikaisesta vyöstä. UFC on järjestänyt muutaman viime vuoden aikana väliaikaisia MM-mittelöitä varsin paljon. Otteluita on kritisoitu siitä, että ne häiritsevät painoluokkien varsinaisten vöiden puolustamisesta ja tekevät mestaruuslinjoista liian epäselviä.