UFC:n kevyen raskassarjan hallitseva maailmanmestari Daniel Cormier ei ole kärkipromootion uuden punnitustilaisuuden innokkain kannattaja. Jenkkitähden mukaan aikaisempi punnitus verottaa ottelijoiden lepoa ja ottelukuntoa aiempaa järjestelmää pahemmin.

Ennen ottelijat saattoivat käydä vaa’alla myöhemmin päivällä, mutta nykyisin punnitus on hoidettava heti aamulla. Cormier perusteli kantaansa sillä, että painonveto yötä vasten tekee todella pahaa ottelijoiden vireystilalle ottelupäivän alla.

– Aamupunnitukset ovat paljon pahempia. Et saa yhtään lepoa etkä saa nukutuksi. Miten pystyt nukkumaan aliravittuna ja nestehukassa? Itsekin heräilen aina kolmen aikaan yöllä. Monet kärsivät sen vuoksi, Cormier avautui CBS:n radiohaastattelussa.

Maailmanmestari kohtaa tänä lauantaina hurjaa nousua viime vuonna tehneen MM-haastaja Volkan Oezdemirin odotetussa UFC 220 -otteluillassa. Entinen olympiapainija Cormier menetti mestaruusvyönsä alun perin kesällä Jon Jonesille, mutta sai tittelinsä takaisin Jonesin kärähdettyä steroidien käytöstä.

Cormier on voittanut uransa 22 ottelusta 21. Hän on hävinnyt urallaan ainoastaan Jonesille. Miesten viimeisin kohtaaminen käännettiin tuloksettomaksi Jonesin dopingkäryn vuoksi.