Vapaaottelun kärkiorganisaatio UFC ilmoitti perjantaina yllättäen, että raskassarjan maailmanmestari Stipe Miocic ja kevyen raskassarjan ruhtinas Daniel Cormier kohtaavat toisensa häkissä heinäkuussa. Järkälemäiset ottelijat tulevat toimimaan UFC:n suositun The Ultimate Fighter -tosi-tv-ohjelman valmentajina ja ottelevat sarjan lopuksi suuressa UFC 226 -otteluillassa.

The Ultimate Fighter -sarjassa tehdään kesällä historiaa. Kahden suurimman painoluokan mestarit eivät ole ikinä ottaneet yhteen vastaavassa supermittelössä koko promootion 25-vuotisessa historiassa.

Ohjelman kuvaukset alkavat viimeisimpien tietojen mukaan jo ensi viikolla.

Cormier ja Miocic iskevät ristiin 27. heinäkuuta mestareiden jättiottelussa Las Vegasin T-Mobile Arenalla. Kummallakin huippuottelijalla on allaan onnistunut mestaruuden puolustus UFC 220 -otteluillassa.

Raskassarjan tittelinhaltija päihitti menestyksekkäässä illassa huippuhaastaja Francis Ngannoun yksimielisellä tuomaripäätöksellä. Cormier taas kukisti MM-haastaja Volkan Oezdemirin ylivoimaisesti toisen erän teknisellä tyrmäyksellä.

Vaikka entinen olympiapainija Cormier oli ehtinyt jo puhua uransa lopettamisesta tähän vuoteen, päätti 39-vuotias konkariottelija ryhtyä vielä viimeiseen haasteeseen. Raskassarjan painoluokka ei ole miehelle lainkaan vieras, sillä hän voitti sarjassa 13 ottelua putkeen vuosina 2009-2013.

Miocic nappasi taas viimeisimmän MM-puolustuksensa myötä UFC:n raskassarjan pisimmän mestaruusjakson ennätyksen kolmen voiton putkella. Raskassarjassa taso vaihtelee suuresti ja mestaruusvyö vaihtaa usein omistajaa, mutta ohiolaislähtöisen ottelijan saavutus on siitä huolimatta varsin vakuuttava.