Suomen miesten maastohiihtojoukkue onnistui tämänpäiväisessä 4 x 10 kilometrin viestissä vähintään kohtuullisesti ennakkoarvioihin nähden ja sijoittui kisassa neljänneksi. Voittoon sivakoi Norja, Venäjän olympiaurheilijat otti hopeaa ja Ranska pronssia.

Ennen kisan alkua Suomi sai huonoja uutisia, kun selvisi, ettei avausosuudelle ennakoitu Ristomatti Hakola pystynyt sairastumisen vuoksi hiihtämään. Hänet paikkasi pikahälytyksellä Perttu Hyvärinen.

Suomi menettikin pelin mitaleista jo Hyvärisen osuuteen, jonka jälkeen Iivo Niskanen joutui lähtemään matkaan yli minuutin kärjen perässä.

Niskanen ja seuraavan osuuden Matti Heikkinen tekivät sen minkä pystyivät ja myös ankkuri Lari Lehtonen onnistui mukavasti.

Lehtonen pitikin Yle:n haastattelussa Suomen suoritusta kisassa melko lailla maksimaalisena. Hän sai matkan varrella myös maukkaan päänahan, kun onnistui pudottamaan kyydistään Italian kovan sprinttitykin Federico Pellegrinon.

– Päätin vain, ettei tuollainen sprintterinretku tule meikäläisen kanssa maaliviivalle samaan aikaan, Lehtonen hauskuutti Ylelle.

Suomen nelossija on paras sijoitus miesten olympiaviestissä 20 vuoteen. Naganon talviolympialaissa 1998 tuli pronssia, mutta sen jälkeen sijoitukset ovat olleet heikompia.