Suomen lumilautajoukkueen kiistaton ykköstähti Enni Rukajärvi tähtää maanantaina big airin karsinnassa jatkopaikkaan. Kuusamolaislaskija myöntää kuitenkin rehellisesti, ettei hurja hyppyrimäki ole hänen vahvinta osaamisaluettaan.

Rukajärvi kertoi hämmästelleensä naisten lumilautailun nuorisolupausten tason nousua. Osa teinitähdistä, kuten muun muassa Japanin Reira Iwabuchi on harjoitellut jo vuosia hurjimpia hyppyjään erikoisvalmisteiselle turvapatjalle.

Suomalaistähti paljasti Helsingin Sanomille, ettei hän ole valmistautunut big airin kisaan aivan tulevaisuuden kykyjen malliin.

– Asiat ovat muuttuneet viime keväästä, muut ovat harjoitelleet kovia temppuja. Itsellä ei ole hallussa ne kovimmat temput, Rukajärvi myönsi.

Peyongchangiin rakennetusta big airin hyppyrimäestä liikkui aiemmin tällä viikolla varsin hurjia huhuja. Hyppyriä väitettiin aluksi liian jyrkäksi ja sitä huhuttiin heikosti suunnitelluksi.

Rukajärvi oli kuitenkin päässyt jo katsomaan hyppyriä ja piti näkemästään. Mäki ei ole naisen makuun aivan liian jännittävä.

– Oli se helpotus, ettei hyppyri ole jäätävän kokoinen. Ja erityisesti se on hyvänmallinen, suomalainen kehui.

Big airin harjoitukset ovat toistaiseksi sujuneet mukavasti. Vaikka slopestyleen erikoistunut Rukajärvi ei olekaan painottanut yhteen suureen hyppyyn painottuvaa lajia talven mittaan kovinkaan paljon, on hän hakenut lähipäivinä siihen taas tuntumaa.

– Vielä en ole pahimpia temppuja harjoituksissa kokeillut. Joka päivä siirryn haastavimpiin hyppyihin, Rukajärvi valotti.

Lähde: HS