Suomen naisten lumilautailun kiistaton ykköstähti Enni Rukajärvi sai kaulaansa slopestylen olympiapronssimitalinsa puolen päivän maissa Suomen aikaan. Tarttuvan iloisesta asenteestaan tunnettu kuusamolainen hymyili ja nauroi onnellisena palkintokorokkeella kilpasiskojensa Laurie Blouinin ja Jamie Andersonin kanssa.

Hyväntuulinen kuvasarjamme kertaa palkintojenjaon juhlatunnelmia. Komeasti kiiltelevä pronssi oli Rukajärven uran toinen olympiamitali. Kuusamolaistähti nappasi neljä vuotta sitten hopeaa Sotshin olympialaisissa.

Upea pronssisuoritus vaati tänä vuonna varsin hurjan taistelun. Peyongchangin olympiakaupungin armottomat tuuliolosuhteet tekivät laskemista todella vaarallista.

Rukajärvi myönsi haastavan sään hermostuttaneen kaikkia laskijoita pahemman kerran. Jännitys näkyi suorituksissa, ja kuusamolainen päätyikin kaatumaan ikävästi ensimmäisessä runissaan. Lautailutähti kertoi paikan päällä olleelle SuomiUrheilun toimittajalle Otto Palojärvelle jopa harkinneensa kisan keskeyttämistä.

– Katselin sitä touhua siinä, että monilla tytöillä tuli kaikenlaisia ”pannuja” tuulen takia. Itselläni ensimmäisellä laskulla kaikissa hyppyreissä otti tuuli ilmassa paljon pahemmin kuin harjoituksissa kertaakaan. Tuntui, että voi sattua ihan mitä vaan, jos huono tuuliolo osuu kohdalle. Mietin vahvasti, että en olisi laskenut toista kierrosta ollenkaan, Rukajärvi päivitteli.

Huippulautailija päätti kuitenkin kerätä itsensä ja puristi itsestään varsin hienon suorituksen. Riskitön, mutta varman vakuuttava runi riitti kolmanneksi kirkkaimpaan mitaliin. Rukajärvi oli saavutukseensa lopulta varsin tyytyväinen.

– Tämä on tosi hieno juttu. On hienoa, että Suomessa arvostetaan olympiamitaleja lajista riippumatta. Meillä on aina ollut tosi kovia laskijoita ja vuosi toisensa jälkeen tulee menestystä. Ihmiset alkavat arvostaa enemmän. Minulla on onnekas tilanne, että muutkin asiat merkitsevät tosi paljon lumilautailussa, ei pelkästään olympiamenestys. Voin olla siis erittäin iloinen.