Saksan Arnd Peiffer nappasi olympiakultaa jännittävässä ampumahiihdon miesten pikamatkan kilpailussa. Saksalainen piti hermonsa kurissa lähes kaikkien muiden sortuessa ohilaukauksiin ammuntaosuuksilla.

Kilpailun kärki oli todella yllätyksellinen. Peiffer ja hopealle hiihtänyt Tsekin Michal Krcmar olivat ainoat nollat ampuneet kärkipään yllättävät kilpailijat. Peifferin voittomarginaali oli 4,4 sekuntia. Pronssille tiensä raivannut Italian Dominik Windisch ampui yhden sakon häviten voittajalle vain 7,7 sekuntia.

Voitto oli tarjottimella monelle, mutta viimeiset laukaukset napsuivat ohi lähes järjestään kaikille. Toisaalta kilpailun suurimmat ennakkosuosikit Martin Forucade ja Johannes Bö ampuivat peräti kolme hutia jo avauspaikalla. Fourcade oli hurjassa vireessä, sillä hän hävisi voittajalle kolmesta pummistaan huolimatta vain 22 sekuntia. Lopputuloksissa hän oli kahdeksas.

Suomalaisittain kilpailu sujui odotuksiin nähden iloisesti. Tero Seppälä oli 20. yhdellä hutilaukauksella. Myös Olli Hiidensalo ampui hienosti nollat. Hän oli 19. ottaen uransa parhaimman sijoituksen. Myös Tuomas Grönman selvitti tiensä takaa-ajokisaan. Hän oli 43:s.