Ranskalainen hiihtotähti Maurice Manificat on vihjaillut, ettei olympialaisissa säväyttäneellä Denis Spitsovilla ole välttämättä puhtaita jauhoja pussissaan.

21-vuotias Spitsov on murtautunut Pyeongchangin kisoissa kansainväliselle huipulle. Venäläinen ylsi yhdistelmäkilpailussa neljänneksi, 15 kilometrin vapaan tavan kisassa pronssille ja avitti venäläisistä olympiaurheilijoista koostuvan OAR-joukkueen hopealle miesten viestissä.

Spitsov on saanut Etelä-Koreassa tilaisuuden näyttää osaamistaan, koska Venäjä on suljettu kisojen ulkopuolelle dopingohjelman vuoksi. Venäläiset huippunimet kuten Sergei Ustjugov, Maksim Vylegzhanin ja Aleksandr Legkov eivät saaneet lupaa tulla olympialaisiin.

– Tämä on ainoa hyöty tästä kaikesta. Näin voimme esitellä lahjakkuuksiamme. Spitsov on todella vakuuttanut toistaiseksi, OAR-joukkueen hiihtovalmentaja Markus Cramer sanoi Expressenille.

Ranskan ykköspyssy Manificat ei liiemmin ilakoi Spitsovin puolesta, vaan pikemminkin epäsuorasti vihjailee kiellettyjen aineiden käytöstä.

– En ole yllättynyt hänen suorituksistaan täällä. Hän on ollut vahva viime viikkoina. Se on ihan ok, että hän on täällä. Näemme neljässä vuodessa, että nouseeko esiin joitain tarinoita, Manificat totesi.

Tällä Manificat viittasi selvästi neljän vuoden takaisten Sotshin olympialaisten dopingskandaaliin, jonka vuoksi venäläisurheilijat ovat pannassa Pyeongchangin kisoista.

Cramer naurahti ranskalaishiihtäjän vihjailulle.

– Teemme kaikkemme näyttääksemme maailmalle, että joukkueemme on puhdas. Maailman antidopingtoimistolla on oma ohjelma venäläisiä varten ja meidän hiihtoliitto on antanut 300 000 euroa lisää rahaa hiihtäjien testaukseen.

– Surullista, että Manificat tuntee tuolla tavalla. Toivottavasti kaikki voivat pian jälleen luottaa urheilijoihimme, koska he ovat puhtaita, Cramer painotti.