17-vuotias lumilautailun huippulupaus Red Gerard ylsi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä suorastaan ilmiömäiseen suoritukseen. Teinitähti pokkasi kultamitalin miesten slopestylessa nimiinsä pieksemällä entiset olympiahuiput vahvalla viimeisellä laskullaan.

Jenkkilupauksen 87,16 pisteen finaaliveto oli yllättävän kova tulos olympiadebytantille. Nuorukaisen taakse jäivät kerralla Sotshin talviolympialaisten hopea- ja pronssimitalistit Max Parrot ja Mark McMorris.

Gerard oli huippuvireestään ymmärrettävän innoissaan kisan jälkeen.

– Olin todella onnellinen, kun näin tulleeni ensimmäiseksi. En tiedä, luulin että Parrotilla oli aika hyvä veto. Epäilin omaa tulostani. Tuomareillahan on kuitenkin oma mielipiteensä, ja olen superinnoissani, amerikkalaislaskija hehkutti AFP:lle.

Vielä hurjemman Gerardin voittosuorituksesta teki sen, että teinisensaatio ylsi kisan kahdella ensimmäisellä kierroksella vain reilun 43,44 ja 46,40 pisteen tuloksiin. Lumilautailun nouseva tähti onnistui kuitenkin karistamaan turhan hermoilun viimeiseen laskuunsa.

– Tuntuuhan tämä mahtavalta. Olen todella onnellinen, että onnistuin saamaan päälle tämän viimeisen laskun. Olen vain hurjan fiiliksissä nyt, jenkkitähti iloitsi.