Kuka on kaikkien aikojen lyöjä vapaaottelun historiassa? Selvää vastausta kysymykseen ei ole, mutta entiset lajin ammattilaiset ovat kertoneet mielipiteensä LowKickMMA:lle.

Vapaaotteluun keskittynyt verkkosivusto jututti useita ex-ottelijoita. Näiden mielipiteiden pohjalta LowKickMMA julkaisi kaikkien aikojen TOP10-listan kovimmista lyöjistä.

Ykkössijan rankingissa vei Anthony Johnson. Amerikkalainen otteli kahteen otteeseen UFC:n kevyen raskaansarjan mestaruudesta taipuen molemmilla kerroilla Daniel Cormierille.

Johnsonista poikkeuksellisen teki menestys eri painoluokissa. Uransa alussa hän takoi voittoja välisarjassa, jossa painoraja on 77,1 kiloa. Hän menestyi myöhemmin upeasti kevyessä raskaassasarjassa, jonka painoraja on 93,0 kiloa.

UFC:n entinen kevyen raskaansarjan mestari Rashad Evans ei epäröi vastaustaan hetkeäkään.

– Hän on ehdottomasti kovin lyöjä, jonka olen koskaan kohdannut. Ei epäilystäkään. Olen nähnyt hänen tyrmäävän lukemattomia ihmisiä salilla, Evans totesi.

Myös Cormier jakoi tunnustusta Johnsonille.

– Anthony lyö kovempaa kuin kukaan muu. Hän yritti saada pääni irti, Cormier kertoi.

Johnson lopetti uransa taivuttuaan Cormierille toistamiseen elokuussa 2017.

LowKickMMA:n TOP10-listalle pääsivät Johnsonin lisäksi muun muassa Wanderlei Silva, Francis Ngannou ja Chuck Liddell. Juttu löytyy täältä.