UFC:n raskassarja on saanut uuden vakavasti otettavan MM-haastajan. Kunnioitettavan kokenut ja väkivahva venäläisottelija Aleksandr Volkov nappasi mielestään uransa suurimman voiton viikonloppuna tyrmättyään ex-mestari Fabricio Werdumin Lontoossa.

29-vuotias moskovalainen oli ottelun jälkeisessä UFC:n Youtube-haastattelussa onnesta soikeana. Taskussa oli nyt merkittävä voitto, joka nosti miehen jälleen askeleen lähemmäksi raskassarjan mestaruusottelua.

– Olen todella onnellinen voitosta. Mahtava fiilis. Werdum oli urani isoin voitto. Hän oli entinen mestari, eikä ihan kuka tahansa. Minusta tuntuu, että tulen koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. Nyt olen lähempänä mahdollisuutta mestaruusotteluun, venäläisiskijä hehkutti.

Hurjan tyrmäysvoiton avaimet löytyivät Volkovin taktisesta lähestymisestä otteluun. Werdum hyökkäsi alusta asti aktiivisesti yhden jalan alasvienteihin ja hallitsi venäläistä mattopainitilanteissa. Volkov ei kuitenkaan ollut pahoissa paikoissa hämillään, vaan yritti tarkkailla koko ajan sopivaa vastaiskun paikkaa.

– Yritin vain löytää hänen virheensä. Etsin sitä paikkaa, jolloin voisin tyrmätä hänet. Koitin katsella, milloin hän olisi selvästi rennompi eikä niin tarkkaavainen. Aina kun hän yritti alasvientejä, osasin odottaa niitä ja puolustin ne pois. Tunsin ottelun myötä, että hän alkoi väsymään. Se oli todella älykästä ottelua minulta. Odotin vain tilaisuuttani, Volkov kertasi.

Jo vuodesta 2009 ammattilaisena otellut Volkov voi olla lähitulevaisuudessa varsin vaarallinen ilmiö UFC:n raskassarjassa.

Vain 29-vuotiaalla venäläisellä on allaan jo 36 ammattilaisottelua, joista jopa 30 on voittoja. Hänellä on taustallaan vakuuttava ansioluettelo kovatasoisen M-1:n ja Bellatorin promootioiden riveistä.

Katso Volkovin videohaastattelu ylhäältä tai tästä linkistä.