Brittiläinen tennispelaaja Dan Evans on palaamassa jälleen kentille kärsittyään vuoden pelikiellon kokaiinikäryn vuoksi (uutinen).

Nyt Britannian tennisliitto (LTA) on pelaajan paluuta vauhdittaakseen antanut tälle villin kortin Glasgow`ssa 28.4. alkavan 100 000 dollarin haastajaturnauksen karsintaan. Britin pelikielto päättyy 23.4..

Ilman kattojärjestön apua Evans olisi joutunut aloittamaan urakkansa alimman kategorian niin sanotuista Futures-turnauksista, sillä hänen maailmanrankinginsa on valahtanut sijalle 994, kun se ennen kieltoa oli parhaimmillaan 41.

– LTA tuomitsee kaikenlaisen dopingin, sille ei ole sijaa lajissamme. Olemme olleet säännöllisesti yhteydessä Daniin ja hän on osoittanut olevansa aidosti sitoutunut laittamaan tennisuransa jälleen järjestykseen. Olemme pyrkineet auttamaan hänen paluutaan kun kilpailukielto päättyy, LTA:n johtoportaaseen kuuluva Simon Timson sanoi.

– Hän on läpäissyt testimme viimeisen kuuden viikon ajan ja sen perusteella olemme päättäneet tarjota hänelle paikkaa tulevan ATP haastajaturnauksen karsintaan.

Pelaaja itse on iloinen päästessään jälleen tenniksen pariin.

– Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat tukeneet minua tänä vaikeana aikana. Olen oppinut kiellon aikana paljon itsestäni. Rakastan tätä lajia ja olen sitoutunut harjoittelemaan kovasti päästäkseni takaisin sinne missä olin, vaikka tiedänkin sen vievän aikaa, Evans sanoi tiedotteessaan.

Hän kertoi myös ottaneensa tapauksesta opikseen ja kiitti LTA:ta sen tarjoamasta mahdollisuudesta.

Lähde: Daily Mail