Suomi otti sunnuntaina tenniksen nelinpelin voiton Liettuasta Talin tennishallissa. Henri Kontinen ja Harri Heliövaara kukistivat Davis Cupin ottelun kahdessa erässä Laurynas Grigelesin ja Lukas Mugeviciusin 6-4, 7-6.

Voitto vei ennakkosuosikkina otteluun lähteneen Suomen maaottelussa 2-1-johtoon, kun kaksi kaksinpeliä oli pelaamatta. Jatkopaikka Euro/Afrikan II divisioonassa vaatii kolmea voittoa.

– Ihan ok ja tarpeeksi hyvä. Emme olleet oikeastaan pulassa kertaakaan, Kontinen sanoi Helsingin Sanomien mukaan pelin jälkeen.

HS:n mukaan peli pelattiin täpötäyden katsomon edessä.

Myöhemmin sunnuntaina Emil Ruusuvuoren oiva pelivire sinetöi Suomelle 3-2-voiton.

Sunnuntain aiemmassa ottelussa Heliövaaralla oli ollut jo mahdollisuus ratkaista voitto Suomelle, mutta hän taipui ATP-listalla 84:ntena olevalle Ricardas Berankisille selvin erin 2-6, 3-6.

Voittojen ollessa tasan 2-2 ratkaisua haettiin viimeisestä ottelusta. Grigelisistä ei kuitenkaan ollut Ruusuvuoren kukistajaksi. Voitto kirjattiin suomalaiselle lukemin 7-5, 6-2.

Perjantain toisessa ottelussa Berankis oli ollut Ruusuovuorta parempi erin 2-1 (6-2, 6-7, 6-3).

Muista Suomen voitoista viikonlopun aikana vastasivat Grigelisin perjantaina kaatanut Heliövaara ja lauantaina nelinpelissä voittoa juhlineet Heliövaara ja maailmanlistan nelonen Kontinen.

Lähteet: HS ja Yle Urheilu.