UFC:n naisten korsisarjan huippulupaus MacKenzie Dern ei osunut painoon UFC:n Brasilian otteluillan punnitustilaisuudessa.

Useasti UFC-uransa mittaan painonpudotuksessa epäonnistunut jenkkiottelija astui vaa’alle jopa reilut seitsemän paunaa eli yli kolme kiloa ylipainoisena.

Brasilian urheilukomissio määräsi Dernin luovuttamaan ottelupalkkiostaan 10 prosenttia vastustajalleen Amanda Cooperille. UFC vaati lisäksi Dernin tilipussista vielä toiset 20 prosenttia Cooperille.

Punnitusmokasta huolimatta Dernin ja Cooperin ottelua ei peruttu. Naiset kohtaavat toisensa lauantaina Rio de Janeirossa UFC 224 -illassa.

Cooper tölväisi Twitterissä vastustajaansa nolosta virheestä painonpudotuksen kanssa.

– En ole shokissa siitä, että Dern missasi painon. 7,4 paunaa on kuitenkin häpeällistä kaikille ammattilaisille. Hän ei pääse tästä pois. Matsi tulee toteutumaan, nainen latasi.

Kyseessä oli jo kolmas kerta, kun moninkertainen brasilialaisen jujutsun maailmanmestari Dern ei ole osunut korsisarjan 116 paunan painorajaan. Ennen UFC-uraansa Dern saapui kahden eri ottelun punnituksiin ylipainoisena.

Lähde: MMA Fighting