UFC:n välisarjan MM-haastajan Stephen Thompsonin valmentaja väitti Darren Tillin yrittäneen vahingoittaa tarkoituksella jenkkitähden polveaan, joka oli leikattu aiemmin. Till kiisti syytökset tuoreessa MMA Hourin haastattelussa.

UFC:n Liverpoolin otteluillassa isäntäkaupungin kasvatille Tillille hävinnyt amerikkalaiskamppailija loukkasi polveansa kuukausia sitten ja joutui käymään leikkauksessa.

Vaikka mies oli viime sunnuntaina täydessä ottelukunnossa, koki hänen valmentajansa Ray Longo Tillin sortuneen varsin epäurheilijamaiseen tempaukseen. Longo väitti Jon Anikin ja Kenny Florianin podcastin haastattelussa, että Till tähtäsi toistuvasti kovia potkuja suoraan vastuksensa polveen.

Suoraan polveen potkiminen ei ole erikseen vapaaottelun yhdistetyissä säännöissä kiellettyä, mutta se on hyvin harvinaista. Taktiikkaa pidetään jokseenkin epäurheilijamaisena.

Liverpoolilainen otti kantaa Longon syytöksiin MMA Hourin haastattelussa. Till vakuutti, ettei tiennyt mitään Thompsonin leikkauksesta tai polvivammasta.

– En tiennyt lainkaan, että hänelle oli tehty leikkaus. Siitä polvesta, en tähdännyt siihen tarkoituksella. Ensimmäisessä erässä tiesin, että minun on pysyttävä tarkkana etujalallani, sillä hänen etujalkansa on kuin keihäs, Till valotti.

– Aloin heittämään muutamia suoria potkuja hänen polveaan ja reittään kohti. Yksi osui hyvin, ja hän irvisti ja parkaisi. Ajattelin, että ”nyt häntä sattui”. Osuin siihen vielä pari kertaa, mutta halusin pitää hänet vain varuillani, Till kertasi.

Lähde: MMA Hour