UFC:n Liverpoolin jätti-illan pääottelussa tänään nähtävä huippulupaus Darren Till mokasi yllättävästi painonpudotuksensa. Nyt ylipainoisena vaa’alle lauantaina astellut englantilaislupaus kertoi virheensä taustalla olleen hätätilanne raskaana olevan vaimonsa kanssa.

Uutisoimme aiemmin, että Till sössi painonvetonsa pahasti. Miehelle annettiin uusi mahdollisuus osua 188 paunan rajaan sunnuntaina ennen ottelua.

Jos Till osuu uuteen rajaan, liverpoolilaisen ja Stephen Thompsonin välisestä Liverpoolin illan pääottelusta tulee siis kahden eri painoisen ottelijan ”catchweight”-ottelu.

Till myönsi lehdistötilaisuudessa, ettei hänellä ole mitään tekosyytä painonvetomokalleen. Kun media uteli aiemmin vuotaneesta tiedosta Tillin lähipiirissä tapahtuneesta lähipiirin hätätilanteesta, Till suostui avaamaan sanaista arkkuaan.

– Raskaana oleva tyttöystäväni joutui sairaalaan. Hän on edelleen siellä. Otan kuitenkin täyden vastuun virheestäni, Till kertoi.

Liverpoolilainen joutuu luovuttamaan rangaistukseksi 30 prosentin ottelupalkkiostaan vastustajalle. Tillin mukaan sanktio ei ole ongelma. Nuorukaista kiinnostaa vain se, että kovasti odotettu ottelu tulee toteutumaan.

– Kuulkaa, tarjosin hänelle 100 prosenttia palkkiostani. En osunut painoon, ja olen todella häpeissäni siitä. Raha ei ole ongelma. Rahaa tulee myöhemmin. Tarjosin sataa prosenttia, Till vakuutti.

Lähde: MMA Junkie