Naisten korsisarjan huippulupaus Mackenzie Dern otti vahvan voiton Amanda Cooperista UFC:n Brasilian illassa takakuristuksella. Naisen nappisuoritusta varjosti paha epäonnistuminen painonpudotuksessa.

Moninkertainen brasilialaisen jujutsun maailmanmestari pääsi jälleen hyödyntämään vahvuuksiaan lauantaina UFC:n Rio de Janeiron otteluillassa. Vaikka Cooper yritti kaikkensa pitääkseen ottelun pystyssä, päätyivät naiset kaatumaan lyhyen pystypainin jälkeen mattoon.

Epäonnekseen Cooper joutui painitaiturin alle. Dern ei epäröinyt hetkeäkään, vaan alkoi takomaan painavia lyöntejä vastustajansa naamaan. Cooper käänsi selkänsä vastustajalleen suojatakseen kasvojaan, mutta päätyi antamaan samalla Dernille mainion takakuristuksen paikan.

Dern lukitsi kuristuksen välittömästi kiinni, eikä Cooper mahtanut enää mitään. Jenkkiottelija luovutti nopeasti, ja Dern sai ottelutilastoonsa taas yhden voittomerkinnän.

UFC-tähden onnistumista varjosti kuitenkin nolo moka punnitustilaisuudessa. Korsisarjan otteli astui perjantaina vaa’alle jopa reilut kolme kiloa ylipainoisensa. Dern menetti Brasilian ottelukomission ja UFC:n sääntöjen mukaisesti jopa 30 prosenttia ottelupalkkiostaan vastustajalle Cooperille.

Painikonkari pahoitteli ottelun jälkeen epäonnistunutta painonpudotustaan. Amerikkalais-brasilialaisen mukaan hän myöhästyi lennolta, eikä onnistunut sen vuoksi pitämään tarkoin suunnitellusta ruokavaliostaan kiinni.

– Voisin antaa teille tuhat tekosyytä, mutta en aio tehdä niin. Uskon niin, että mitä todella tapahtui painoni kanssa juontaa juurensa jo kuukausien takaa edellisestä ottelusta. Minun on saatava ruokavalioni kohdilleen. Luulin tietäväni mitä teen, sillä olen onnistunut siinä ennenkin, Dern valitteli.