IL: Tässä ovat Suomen yleisurheilun EM-mitalitoivot – ”Todella kovia tuloksia”

© Kuva: Getty Images

Iltalehden yleisurheilun asiantuntijan Toni Roposen mukaan kävelijä Veli-Matti Partanen ja maratonari Anne-Mari Hyryläinen ovat Suomen selkeimmät ehdokkaat mitalisteiksi Berliinin EM-kisoissa.

Roponen arvioi, että Suomi voisi yltää mitaleille jopa kahdessa lajissa. Vastoin joidenkin odotuksia mitaleita ei kuitenkaan ole todennäköisesti kaikista tutuimmista lajeista.

Partanen voisi Roposen näkemyksen mukaan yltää parhaassa kunnossaan mitaleille 50 kilometrin kävelyssä.

Mies on osoittanut olevansa huippuvireessä, ja tällä kaudella ovat menneet rikki jo Valentin Konosen Suomen ennätykset viidellä ja kolmella kymmennellä metrillä.

Partanen pamautti rikki myös vanhan henkilökohtaisen ennätyksen. Uusi ennätysaika 3.44 voisi Berliinissä tarkoittaa jopa mitalia.

– Äärimmäisessä kestävyyslajeissa Partasen ajat ovat todella kovia tuloksia, Roponen kehui Iltalehdelle.

Roponen nostaa toiseksi EM-onnistujaksi Euroopan maratonhuipun Hyryläisen. Vaikka naisella on allaan epäonninen loukkaantuminen, pitäisi hänen olla näillä näkymin hyvässä kisakunnossa Saksassa.

Maratoonarit ovat niin kovia harjoittelemaan, että monesti ongelmana on levätä riittävästi. Yhtäkkinen lepo toiminnallisille lihaksille voi tehdä vain hyvää. Kunto häneltä ei lopu kesken, Roponen arvioi.

Lähde: Iltalehti (linkki alkuperäiseen juttuun)


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.