Suomalainen maratonari Anne-Mari Hyryläinen on loukkaantunut harjoitusleirillään Portugalissa. Pohjelihaksen yllättävät repeämät hidastavat EM-kisoihin valmistautumista.

Maratonin Euroopan tilastoiden kolmosnimi oli Portugalissa harjoittelemassa elokuussa järjestettäviä Berliinin yleisurheilun EM-kisoja varten.

Hyryläinen kirjoitti blogissaan toukokuun alussa, että leiri oli sujunut hyvin. 3. kesäkuuta juoksutähti kuitenkin paljasti, että leirillä oli sattunut ikävä loukkaantuminen.

Naisen pohjelihas oli revennyt kahdesta kohtaa. Vammat olivat ensimmäisen asteen repeämiä, eikä niille löytynyt selvää yksittäistä syytä.

– Olin verrytellyt kaksi kilometriä ja olin ottamassa ensimmäistä avausvetoa, kun pohje kramppasi pahasti. Ainakin luulin, että se oli kramppi. Minulla ei ollut koskaan ennen krampannut, joten en ole ihan varma vieläkään, oliko se kramppi, Hyryläinen taustoitti.

Jalkaan saatiin heti jäitä, mutta vammalla oli silti valitettavia seurauksia. Hyryläinen ei pystynyt kävelemään kunnolla eikä juoksemaan lainkaan.

Hyyryläisen tavoitteena oli ollut juosta kymmenen kilometrin kisa Lontoossa toukokuun leirin päätteeksi. Suunnitelmista jouduttiin kuitenkin luopumaan.

– Se oli todella valtava pettymys, kun ei päässyt starttiviivalle, vaikka olin latautunut siihen sekä henkisesti että fyysisesti ja olin jo niin lähellä.

Tunnelin päässä on kuitenkin valoa – Hyryläisen jalka on alkanut parantua rauhallisen kuntoutuksen voimin.

– Sain luvan juosta, kunhan se on maltillista. Nyt täytyy pitää pää kylmänä ja luottaa, että se kunto, mitä Portugalin-leirillä rakennettiin, on siellä taustalla. Ja aikaa on onneksi vielä, juoksutähti kirjoitti.

Lähde: Anne-Mari Hyryläisen blogi