Suomalainen yhdistetyn tähti Ilkka Herola latasi Instagramiin kuvan kesän alun kuntotesteistään ja kehonkoostumusmittauksestaan.

Huippuhiihtäjän tulokset valottavat, millaisista ominaisuuksista huippu-urheilijan fysiikka kostuu. Herolan kuvassa nähdään siilijärveläisen kehonkoostumusmittauksen kaikki tulokset.

Herolan lihas-rasvadiagnoosi näyttää, että hänen painonsa osuu normaalin keskivertotuloksen kohdille. Myös lihasmassa on normaalin alueen paremmalla puolella.

Huomionarvoista on kuitenkin se, että yhdistetyn tähden rasvamassa on reilusti normaalia tallaajaa pienempi. Tulos on aivan asteikon pienimmässä päässä.

Sotshin ja Pyeongchangin olympialaisissa nähdyn urheilijan painodiagnoosi osoittaa, että hänen BMI-arvonsa on normaalilla tasolla. Rasvaprosentti on taas selvästi tavallista pienempi.

Herolan lihastasapaino on myös mainiolla tasolla. Jokaisen raajan tulokset ovat asteikon normaalin alueen parhaassa päässä.

Yhdistetyn konkarihiihtäjä kertoi Instagram-päivityksessään testanneensa myös hapenottokykyään urheiluteknologisessa testeissä. Kyseisiä tuloksia Herola ei kuitenkaan jakanut sosiaalisessa mediassa.

Savolaisurheilija ylsi viime kaudella maailmancupin kokonaiskilpailun 10. sijalle 500 pisteellä.