Brasilian urheilupiireissä velloo melkoinen kohu.

Kolme pyörätuolikoripallojoukkueen jäsentä on hyllytetty syytettynä joukkuetoverinsa seksuaalisesta ahdistelusta. Lisäksi tapauksessa mukana ollut joukkueenjohtaja on riistänyt hengen itseltään.

Brasilian lajiliitto on vahvistanut hyllytetyiksi pelaajiksi kolminkertaisen paralympiakävijä Lia Martinsin, sekä Denise Eusebion ja Geisa Vieiran.

– CBBC (Brasilian pyörätuolikoripallon lajiliitto) on päättänyt hyllyttää mainitut pelaajat. Tarkoituksena on suojella heitä ja varmistaa heidän oikeutensa puolustautua asiassa, liiton puheenjohtaja Valdir Soares de Moura sanoi.

Pelaajien oli tarkoitus olla mukana joukkueessa elokuussa Saksassa pelattavissa MM-kisoissa.

Ahdistelu – jonka uhrin nimeä ei ole kerrottu – tapahtui joukkueen harjoitusten päätteeksi Sao Paolossa helmikuussa 2017, mutta valitus asiasta on tehty vasta nyt.

Brasilialaislehti O’Globo kertoo kolmikon repineen uhrin pyörätuolistaan lattialle ja riisuneen tämän vaatteet. Sen jälkeen he hyväksikäyttivät häntä kumisella peniksellä.

Tapauksessa mukana olleen joukkueenjohtaja Gracielle Silvan kerrotaan pitäneen uhria paikallaan. Hänet tunnistettiin tapauksesta pikaviestipalvelu WhatsAppissa levinneistä kuvista.

Silva teki itsemurhan asian tultua julkisuuteen toukokuun lopussa.

Uhri on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Yksi syytettyinä olevista pelaajista, Lia Martins, on lajin suuri tähti Brasiliassa.

– Se oli huono vitsi ja nyt tämä tuhoaa koko elämäni, Martinsin kerrotaan sanoneen.

Lähde: insidethegames.biz