UFC:n välisarjan ottelija Colby Covington voitti painoluokkansa väliaikaisen mestaruuden lauantaina Chicagossa. Kiistanalaisen maineen saavuttanut kamppailunousukas päätyi heti kummalliseen riitaan brittikonkari Michael Bispingin kanssa.

Jenkkiottelija Covington kaivoi pistevoiton Rafael dos Anjosista UFC:n Chicagon otteluillan toisessa päämittelössä.

Voitto oikeutti miehen painoluokan väliaikaisen mestaruusvyöhön varsinaisen mestarin Tyron Woodleyn ollessa sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Kuten uutisoimme aiemmin, Covington on saanut nopeasti varsin kyseenalaisen maineen vapaaottelun maailmassa (linkki uutiseen). Miestä on arvosteltu muun muassa rasismista ja kiusaamisesta.

Covington jatkoi tutuksi tulleella linjalla ottelun jälkeisessä haastattelussa. Floridalainen väitti heti kättelyssä, että UFC:n ottelulähetyksen studion asiantuntijat ievät arvostaneet hänen suoritustaan.

– Kaikille vihaajilleni siellä studiossa, arvostan puheitanne. Mitäs tekosyitä aiotte keksiä dos Anjosille tällä kertaa? Aiotteko väittää, että hän on oikeasti kevytsarjalainen? Sanotte sitä sun tätä. Tiedämme, että yritätte aina keksiä tekosyitä. Kukaan ei anna minulle kunnioitusta.

– Ei kukaan keksi mitään tekosyitä. Se oli hyvä matsi, Colby, Bisping vastasi.

– Miksi aloit puolustautumaan? Miksi olet niin nynny, Covington provosoi.

– Sehän tekee tästä voitosta vain paremman sinulle. Sanoimme jo, että hän [dos Anjos] oli hyvä vastustaja. Avaa korvasi ja lopeta puhuminen edes hetkeksi, mulkku. Saattaisit jopa kuulla sen, että annoimme sinulle kehuja, Bisping raivostui.

Covington yritti jatkaa riitaa vielä haastamalla vasta vapaaottelu-uransa lopettaneen Bispingin otteluun. Brittikonkari sivuutti jenkkinousukkaan puheet suoralta kädeltä.