Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio arvioi Yle Urheilun haastattelussa, että komitean roolia olisi syytä rajata tarkemmaksi. Hallituskonkari uskoo, että järjestö on osallistunut liian moneen asiaan.

Vuonna 2016 komitean johtomieheksi noussut Ritakallio on halunnut selkeyttää järjestön toimintaa ja keskittyä sen yhdintehtäviin.

– Liikuntajärjestö Valon ja Olympiakomitean yhdistymisen yhteydessä vuonna 2016 määriteltiin yleisellä tasolla, mitkä roolit ovat. Nyt puolentoista vuoden aikana olemme mielestäni onnistuneet niitä osittain selkeyttämään, mutta edelleen erityisesti lisää liikettä -puolella joudumme pohtimaan, mikä roolimme siinä on, Ritakallio avasi Ylelle.

Hänen mukaansa organisaation rooli on ajoittain ymmärretty julkisessa keskustelussa väärin. Ritakallio korosti, että Olympiakomitean tehtävä on käytännössä koordinoida suurempaa kuvaa, eikä järjestää urheilijoiden valmennusta.

– Edelleen on tarve pystyä kommunikoimaan selkeämmin, mikä on esimerkiksi huippu-urheiluyksikön rooli. Julkisuudessa se on ymmärretty osin väärin. Lajiliitoilla on oma roolinsa ja varsinainen työ tehdään urheilija-valmentaja tasolla.

Lähde: Yle (linkki alkuperäiseen juttuun)