Finntriathlonin järjestäjät pitävät todennäköisenä, että viikonlopun Joroisten tapahtumassa on käytössä märkäpukukielto.

Järjestäjien mukaan Valvatuksen veden lämpötila 16.7.2018 klo 16 oli 25.2-27.3 astetta riippuen mittauspaikasta. Sääennuste lupaa myös loppuviikolle todella lämmintä ja tuuletonta säätä.

– Koska Finntriathlon Joroinen on puolimatkan SM-kilpailu, noudatamme kansallisia Triathlonliiton sääntöjä. Mikäli olosuhteissa ei tapahdu radikaalia muutosta, tulee märkäpuvun käyttö olemaan kiellettyä yleisessä sekä ikäluokkien SM-sarjoissa puolimatkalla, lausutaan Finntriathlonin tiedotteessa.

Järjestäjien mukaan märkäpukukielto tulee olemaan todennäköinen, joten puolimatkalle tehdään kuntosarja, johon voivat siirtyä ne osallistujat, joille märkäpuvun käyttö on välttämätöntä. Sarjan vaihto vahvistetaan osanoton varmistuksen yhteydessä.

Järjestäjät tiedottavat mahdollisesta tilanteen muuttumisesta tarvittaessa uudelleen. Triathlonliiton sääntöjen mukaan veden lämpö mitataan vielä aamulla ennen lähtöä. Märkäpukukiellon toteutuessa myös erillisten uintiasujen (swim skin) käyttö on kielletty. Joukkuesarjat lähtevät kuntosarjan sarjan kanssa samassa lähdössä ja heitä kielto ei koske.

Pikatriathlon ei ole virallinen liiton alainen kilpailu, joten märkäpukukielto ei koske Pikatriathlonia. Finntriathlon ei kuitenkaan suosittele märkäpuvun käyttöä myöskään pikatriathlonissa.

Mikäli veden lämpö pysyy nykyisissä lukemissa, märkäpukukielto ja kuntosarjan muodostaminen vaikuttavat myös kilpailun aikatauluun lauantain osalta. Klo 11 starttaa miesten yleinen (märkäpuku kielletty), klo 11.04 naisten yleinen (märkäpuku kielletty), klo 11.08-11.20 ikäluokkien SM-lähtö rolling start (märkäpuku kielletty), klo 11.24-11.30 puolimatkan kuntosarja sekä joukkueviestin rolling start (märkäpuku sallittu).

Kilpailujärjestäjä Finntriathlon tekee lopullisen päätöksen märkäpukukiellosta säätilan ja mittaustulosten perusteella yhteistyössä Suomen Triathlonliiton nimeämän ylituomarin kanssa kilpailupäivän aamuna.

Lähde: Finntriathlonin tiedote