Suomen miesten viimeinen peli ennen MM-kisoja päättyi tappioon Japanille. Kuopiossa pelatun ottelun päätösluvut olivat 0-3 (18-25, 21-25, 17-25).

Alkuviikon Suomen joukkue harjoittelee vielä kotimaassa, mutta torstaina joukkue lentää Varnaan ja MM-kisojen avauspeli on sunnuntaina klo 20.30 isäntäjoukkue Bulgariaa vastaan.

– Japani pelasi erittäin kovan pelin ja oli hyökkäyksissä selkeästi meitä parempi. Me ei saatu omaa vaihtopallopeliä toimimaan. Torjunta- ja puolustuspelissä me ei saatu myöskään niin paljoa aikaan kuin lauantaina, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kertoo.

– Pelit kertoivat meille kaikille sen tietysti, että vastassa oli järkyttävän kova porukka. Ihan MM-kisojen tasoinen joukkue, mikä oli meille tietysti hyvä asia. Eilen me pelasimme hienon pelin (3-2-voitto) ja tänään ei ihan niin hienoa.

– Kyllä tämä antoi omasta joukkueesta hyvää tietoa. Meillä on vielä 15 pelaajaa ryhmässä ja katsotaan missä vaiheessa päätetään, ketkä 14 lähtevät MM-kisoihin.

Maajoukkue kokoontuu tiistaina Helsinkiin ja harjoittelee vielä muutamaan kertaan ennen lähtöä Varnaan.

Suomi aloitti sunnuntaina seitsikolla, jossa passarina oli Mikko Esko, hakkurina Urpo Sivula, yleispelaajina Elviss Krastins ja Sakari Mäkinen, keskitorjujina Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä liberona Lauri Kerminen. Yleisöä Kuopio-hallissa oli mukavat 1215 katsojaa.

Avauserässä Sivula teki mukavat viisi pistettä, mutta muuten Japanin hyökkäyspeli oli tehokkaampaa kuin Suomella. Toisessa erässä Henrik Porkka tuli kentälle Siirilän tilalle. Japani jatkoi hyvää peliään. Kahden erän jälkeen hyökkäyspisteet Japanille 31-21 ja ässät 4-1.

Kolmanteen erään passariksi tuli Eemi Tervaportti ja hakkuriksi Samuli Kaislasalo, joka tuli jo toisessakin erässä kentälle Sivulan tilalle. Hyökkäyspisteet Japanille tässä erässä 15-9.

Kaislasalo teki pelissä kaikkiaan yhdeksän pistettä eli eniten suomalaisista. Sivula ylsi seitsemään.

Lähde: Lentopalloliitto