Salibandyliigassa kakkosena majaileva SPV Seinäjoki kärsi eilen katkeran tappion Turun Palloseuralle jatkoajalla. Tänään sunnuntaina SPV:n kovat pelit jatkuvat, kun joukkue kohtaa Oilersin. Vastus ei ainakaan paljoa helpotu lauantaisesta.

– Ei todellakaan. Oilers näytti meille kaapin paikan marraskuun alussa, kun he löivät melkoisella öljylekalle taululle ensimmäisen erän aikana lukemat 7-1, SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen kertaa SuomiUrheilulle viime kohtaamista.

– Heidän potentiaalinsa on hirmuinen. Oilersilla on nuoria miehiä, jotka ovat pärjänneet MM-tasolla. Odotan, että heidän pelinsä vain paranee kauden mittaan, Koponen jatkaa.

Espoolaisseura on sarjataulukossa viidentenä.

– Heillä on potentiaalia pärjätä. Siihen nähden he ovat pelanneet välillä huonosti. Nyt kuitenkin tiedämme, että seitsemää maalia heille ei voi antaa eteen, eikä viiden minuutin jäähyjä kannata ottaa.

Viime kerralla SPV:n alivoima ei toiminut Oilersia vastaan. Koposen mukaan sitä on kuitenkin harjoiteltu kauden mittaan.

– Se on viikkoharjoittelussa aina mukana. Harjoittelemme paljon sijoittumista ja käymme asioita paperilla läpi. Emme saa treeneissä kuitenkaan aina sitä samaa alivoimamiehitystä harjoiteltua, koska joidenkin pitää pyörittää myös sitä ylivoimaa.

SPV:n erikoistilannepelaamista rajoittaa se, että joukkueessa ei ole rightin pelaajia. Ensi kaudella asia saattaa olla toisin.

– Meillä kasvaa omasta takaa junioreissa hyviä rightin pelaajia. Hakasen Riku johtaa B-poikien SM-sarjassa pistepörssiä, vaikka ei ole ollut läheskään kaikissa peleissä. A-junioreissa Mäenpään veljekset ovat sellaisia, joilla voi olla rahkeita pelata jo ensi kaudella liigassa, seuran perustajajäsen Koponen arvioi.

SPV isännöi Oilersia sunnuntaina klo 17.00

Jesse Happonen