Nuorten freeskijoukkue teki huimaa tulosta Eurooppa Cupissa Itävallan Kreischbergissä.

Kaksi päiväisessä kilpailussa ensimmäisenä kilpailtiin slopestyle. Parhaimpana suomalaisena toiseksi sijoittui Kuura Koivisto, ensimmäisen ranin 89,00 pisteellä. Kilpailun kuudennelle sijalle ylsi Simo Peltola (74,67) ja kahdeksanneksi Aki Vallioniemi (68,33). Voittoon laski isäntämaan Hannes Rudiger ja kolmanneksi Iso-Britannian Harris Booth.

Torstaina kilpailtu big air toi ensimmäisen voiton nuorelle freeskilaskijalle Kuura Koivistolle. Ensimmäisellä kierroksella Kuura tempaisi ilmoille fakie tupla 1080 tuplagrapilla ja toisella kierroksella puhdas tuplakorkki 1260 sinetöi voiton. Myös Peltola sijoittui upeasti viidenneksi. Kilpailun toiseksi ylsi Uuden-Seelannin Jacob Tapper-Norris ja kolmanneksi itävaltalainen Hannes Rudiger.

– Koivisto suoritti kaksi erilaista hyppyä ja otti uransa ensimmäisen voiton Eurooppa cupissa. Myös Peltolan suoritus oli huima, sillä harjoituksissa tapahtui paha kaatuminen ja silti ylsi viidenneksi, kommentoi valmentaja Juha Mourujärvi.

Tuomas Kivari 12:s, Toni Leonard 15:s ja Aki Vallioniemi 23:s.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote