Naisten lentopallomaajoukkue pääsee pelaamaan EM-karsintojen kaksi viimeistä otteluaan täysin vailla paineita, sillä joukkue on varmistanut paikkansa kisoissa jo kaksi kierrosta ennen karsintojen päätöstä.

Suomi kohtaa toiseksi viimeisessä ottelussa lauantaina Tshekin, ja ottelussa on hyvä tilaisuus saada uusia pelaajia mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Joukkueen pitkäaikainen kapteeni Pauliina Vilponen on lopettanut ja muutamalla avainpelaajalla on loukkaantumisia.

– Naisten maajoukkueeseen on tullut sellainen kulttuuri, että on todella vaikea kuvitella, että kun peli alkaa, niin joukkue ei pelaisi täysillä. Enemmän mietityttää se, miten Vilposen ja Piia Korhosen jättämät valtavat aukot paikataan, tavallaan myös Noora Kososen, koska hänkin nousi pelaavaan seitsikkoon. Suomi on kyllä monessa pelissä jo näyttänytkin osaamisensa, ja tilanne voi olla hyväkin, että he pääsevät pelaamaan nyt ilman paineita, sanoo Ruudun lentopalloselostaja Toni Flink.

Tshekin karsinnat ovat menneet alakanttiin, mutta joukkue taistelee yhä pääsystä kisoihin lohkon muiden maiden Ruotsin ja Viron kanssa.

– Tshekki oli ennen karsintojen alkua suurin suosikki tässä lohkossa, ja he ovat edelleen mielestäni kovin joukkue. He ovat hävinneet kaikki pelinsä 2-3, mutta heillä on yhä mahdollisuus päästä EM-kisoihin. Suomi ei kuitenkaan varmasti halua ”pettää” Ruotsia ja Viroa pelaamalla huonosti ja antamalla Tshekille helppoja pisteitä, Flink sanoo.

Naisten EM-karsintaottelu Tshekki-Suomi nähdään Ruudussa suorana lähetyksenä lauantaina kello 20.