Vapaaottelun elävä legenda haastaa taas mestaruudesta – riittääkö vimma enää? ”Kukaan ei ole kuolematon”

© Kuva: Getty Images

Unibetin Ylilyönti -podcastissa pureskellaan muun muassa venäläislegenda Fjodor Jemeljanenkon ja Ryan Baderin kohtaamista Bellatorin raskaan sarjan turnauksen MM-ottelussa.

Kerran vielä, pojat. Näin on varmaankin tuumattu jo vuosikymmenien mittaisen uran mitelleen Jemeljanenkon leirissä.

Yhtenä kaikkien aikojen parhaista vapaaottelijoista pidetty 42-vuotias venäläishirmu raivasi tiensä Bellatorin konkarinimiä vilisevän raskassarjan turnauksen finaaliin.

Jemeljanenko väläytteli kulta-aikojensa voimaa täräyttämällä tekniset tyrmäykset Frank Mirista ja Chael Sonnenista turnauksen alkukierroksilla. Kummatkin lopetukset tulivat jo avauserässä.

– Fjodorilla oli yli kymmenen vuoden voittoputki. Hän kohtasi kaikki, ketä on mahdollista raskaassa sarjassa. Kukaan ei ole kuitenkaan kuolematon ja ajan hammas on varmasti puraissut hieman Fjodoriakin, Ylilyönti-podcastin asiantuntija Jaakko Dahlbacka muistuttaa.

Seuraavaksi edessä onkin koko kilpailun tiukin haaste. 35-vuotias Bader on Bellatorin hallitseva kevyen raskassarjan mestari ja vielä hieman Jemeljanenkoa sekä aikalaisiaan tuoreemmassa iskussa.

– Ryan Bader on hyvin selvä ennakkosuosikki. Hän ei lopeta vastustajiaan nopeasti vaan grindaa ja imee heistä elämänhalun pois, podcastin toinen asiantuntija Jani Mesikämmen vakuuttaa.

Bellatorin kasvanut näkyvyys on kotimaisten kamppailukonkareiden Dahlbackan ja Mesikämmenen mieleen.

– Ihan hyvä, että tällaista nokittelua UFC:lle nähdään. Se tekee hyvää Bellatorille, UFC:lle ja koko lajille, Dahlbacka hehkuttaa.

Bellator-kahinoiden lisäksi kamppailukonkarit Jaakko Dahlbacka ja Jani Mesikämmen pohdiskelevat myös huhuttua Conor McGregorin ja Donald Cerronen mittelöä.

Luonnollisesti Ylilyönti ei jätä iskemättä myös suomalaisten tähtiottelijoidemme kuulumisiin. Teemu Packalenin tiedetään matkaavan eksoottiseen kohteeseen hiomaan ottelukuntoaan maailman arvostetuimpien valmentajien joukkoon kuuluvan kamppailuneron opeilla.

– En muista kenenkään muun suomalaisen aiemmin lähteneen sinne treenaamaan. Teemu hioo siellä ottelukuntoaan ja ottaa yksityistunteja valmentajalta, Dahlbacka paljastaa.

Polttavia puheenaiheita riittää – Milloin Makwan Amirkhani ja Packalen palaavat UFC-häkkiin? Kannattaako Amirkhanin keskittyä amatöörinyrkkeilyyn? Hyötyvätkö kotimaiset kamppailijat hyvinvointivaltiomme hedelmistä?

Hurja määrä kiinnostavia kysymyksiä, joihin tarjotaan kenties näiden leveyspiirien valistuneimpia vastauksia Ylilyönti-podcastissa. Kuuntele tuorein jakso tästä.