Komea kansainvälinen ura pakettiin – Matti Heikkinen: ”Semmoinen encore tästä nyt tuli”

© Kuva: Getty Images
Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Ristomatti Hakola lähti päivän 15 kilometrin takaa-ajokilpailuun sijalta 10. Hakola taisteli 13:nneksi. Myös Joni Mäki onnistui tänään normaalimatkalla ja hiihti osuuden 15:nneksi nopeimman ajan ja oli Québecin ”tourin” 36:s.

Maailmancupkauteensa Mäki on tyytyväinen.

– Ensimmäinen maailmancupkausi maajoukkueessa takana. Hyvii onnistumisia läpi kauden sprintistä pääosin. Muutama ihan mukava onnistuminen myös normaalimatkoilta. Tänään tuli toinen, yksi oli Rukalla ja yksi Otepäässä. Tänään oli mukava hiihtää, sai koko ajan hiihtää lujaa. Tuntui, että jaksoi loppuun asti painaa ja taistella, kertoi positiivinen Mäki.

Lauri Vuorinen oli takaa-ajon 46:s ja kansainvälisen uransa tähän kilpailuun päättänyt Matti Heikkinen 48:s.

– Eilen oli hiihdossa täällä ihan tosissaan yritystä, ja kyllä tänäänkin lähdin reipasta vauhtia, mutta aika alkumatkalla jo huomasin, että semmoinen encore tästä nyt tuli, mietti Heikkinen päivän hiihtoa.

Heikkiselle oli selvää, että hän haluaa hiihtää Kanadan viimeiset osakilpailut.

– En pohtinut oikeastaan ollenkaan Kanadan jättämistä väliin. Halusin lähteä. Täällä on kaikki se työympäristö, jossa olen vuosikaudet ollut ja paljon keskusteluja käyty hiihtokilpailujen ohessa. Fiilis on levollinen ja hyvä, paljon muistoja ja kuten elokuvissa viimeisenä työpäivänä kasataan tavarat työpaikalta laatikkoon, on itsellä vähän semmoinen fiilis. Laatikkoon on tullut paljon tältä reissulta, mietti Heikkinen.

Heikkinen kilpailee vielä Äänekosken ja Ylitornion SM-kilpailut kahden seuraavan viikon aikana.

Päävalmentaja Matti Haavisto kiitteli sekä Hakolan että Mäen järkeviä hiihtoja ja sprinttimiehinä kunnostautuneiden urheilijoiden distanssimatkan hiihtämistä.

– Miesten kilpailussa Ristomatilla tosi järkevä hiihto, yksi parhaista vapaan kilpailuista. Sanoi, että ei ihan paukut riitä huippuvauhtiin koko matkan ajaksi, alku piti ottaa varovasti. Myös Jonilla oli pirteä hiihto. Matilla viimeinen kansainvälinen hiihto, mutta viikonpäästä SM-kisoissa jo lappu varmasti hänelläkin vielä rinnassa, kertoi Haavisto.

Kokonaisuutena maailmancupin valossa miesten kausi oli edellisvuoden mukainen. Pisteille hiihti 13 eri urheilijaa, joka tosin on viisi viime vuotta vähemmän. Sukupolven vaihdos näkyi miehissä naisia enenmmän, kun lopettaneita pistehiihtäjiä olivat mm. Toni Ketelä, Matias Strandvall ja Ville Nousiainen.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!