Moninkertainen arvokisavoittaja Mo Farah väitti aiemmin joutuneensa varkauden uhriksi kestävyysjuoksulegenda Haile Gebrselassien omistamassa hotellissa Etiopiassa. Hän kertoi, että hänen huoneestaan vietiin 2 500 punnan edestä rahaa, kaksi puhelinta ja arvokello, jonka hän oli saanut vaimoltaan.

Nyt Gebrselassi puolestaan väittää Farahin pilanneen hotellin maineen väitöksillään. Hän kertoo miehen myös potkineen ja lyöneen pariskuntaa siellä oleskellessaan.

Hänen mukaansa kaikki oli saanut alkunsa, kun Farah luuli pariskunnan miehen yrittäneen kopioida tämän harjoitusohjelmaa. Farahin valmennusryhmään kuuluva silminnäkijä Gary Lough on myöntänyt asian, mutta kertonut samalla, että hän toimi itsepuolustustarkoituksessa, koska pariskunta oli provosoinut häntä.

– Mies käyttäytyi uhkailevasti ja Mo yritti puolustaa itseään lyömällä häntä. Samalla, kun he tönivät toisiaan, nainen huusi heittävänsä Farahia viiden kilon käsipainoilla. Mo kääntyi ja osui naiseen kädellään. Silloin minä huusin naiselle: ”Laita nuo maahan tai joudut vankilaan”. Hotellin henkilökunta ei tehnyt mitään, Lough kertoi Evening Standard-lehdelle.

Gebrselassie kertoi, että hän pelasti Farahin pidätykseltä tapahtuman jälkeen.