Vaasassa kisatuissa Kvarken Games -uinneissa isäntäseura Vaasan Uimaseuran Nader Khalili kauhoi 1500 metrin vapaauinnissa vammaisuinnin maailmanennätyksen!

17-vuotias Nader Khalili paransi 1500 metrin vapaauinnin ennätystään roimasti Kvarken Games -kisoissa sunnuntaina. Hän kellotti maratonmatkalla reilut kymmenen sekuntia kovemman ajan kuin edellinen ennätys tammikuulta. Pitkällä altaalla sunnuntaina syntynyt tulos 17.35,34 on S14-luokassa maailmanennätys.

Kehitysvammaisten luokassa Khalili kuuluu Suomen Paralympiakomitean nuorten paralympiaryhmään ja Team Tokio -ryhmään sekä Uimaliiton aikuisten vammaisuintimaajoukkueeseen. Tammikuussa 2019 Khalili sai tunnustusta urheilijauralleen, kun hänelle myönnettiin Suomen vammaisurheilu- ja liikuntajärjestön Vuoden Urheiluteko -palkinto.

Vaasalainen teki arvokisadebyyttinsä viime kesänä parauinnin EM-kisoissa Dublinissa, joista parhaana sijoituksena oli kahdeksas sija 200 metrin vapaassa. Lähes kaikkien matkojen S14-luokan Suomen ennätystä hallussaan pitävä Khalili tähtää kohti Tokion paralympialaisia 2020. Kehitysvammaisten S14-luokka on ollut paralympiauintien ohjelmassa jälleen vuodesta 2012, mutta Suomella ei ole ollut edustusta tässä luokassa Lontoossa eikä Riossa.

Lähde: Uimaliitto