Kilpa-aerobicin aikuisten sarjojen SM-kilpailut voimisteltiin eilen Espoossa. Sekä yksilö- että joukkuesarjassa kirkkaimmat mitalit matkasivat Turkuun, yksilösarjassa Turun Urheiluliitto nappasi kolmoisvoiton.

Kilpa-aerobicin EM-kilpailut käytiin 24.-26.5. Azerbaidžanin Bakussa yhtäaikaisesti Voimistelun SM-kilpailujen kanssa, minkä vuoksi aikuisten sarjojen SM-finaali siirtyi Voimistelupäivien yhteyteen. Suomen suurin vuosittainen voimistelutapahtuma Voimistelupäivät keräsi Espooseen yli 3000 voimistelijaa ja valmentajaa kaikkiaan yhdeksässä eri voimistelulajissa. Kilpa-aerobicin aikuisten sarjan SM-finaali käytiin sunnuntai-iltana.

Naisten yksilösarja oli paitsi tasaväkinen, myös erittäin kovatasoinen, sillä peräti neljä urheilijaa ylitti 20 pisteen rajan. Sarjan yllätysvoittoon taituroi Turun Urheiluliittoa edustava Nea Kivelä.

– Suoritus oli onnistunut ja sain kaikki vaikeusliikkeet läpi. Olen todella tyytyväinen ja iloinen voitosta tässä kovassa sarjassa. On hienoa nähdä, että kova ja ahkera työ treenisalilla palkitaan, pisteet 20,550 kerännyt Kivelä iloitsi tulosten ratkettua.

Hopea- ja pronssisijoille nousivat Turun Urheiluliiton Fanny Samppa pistein 20,500 ja Erika Rautiainenpisteillä 20,150.

Joukkuesarjassa suomenmestaruuteen taituroi kolmikko Linn Agha, Erika Rautiainen ja Fanny Samppa (Turun Urheiluliitto). EM-kilpailuissa kaksi viikkoa sitten 8. sijoittunut joukkue kokosi pisteet 20,427.

– Pääsimme tavoitteeseemme eli Suomen mestaruuteen. Kauden päätavoitteena oli EM-kilpailut, joiden jälkeen olemme kärsineet loukkaantumisista, minkä vuoksi joukkueohjelman harjoittelu on ollut kahden viime viikon aikana hyvin vähäistä. Olemme kuitenkin tyytyväisiä tähän mestaruuteen, joukkue summaa tulostaan.

Joukkusarjan hopealle voimistelivat Helmi Kantola, Nea Kivelä ja Lotta Lahtinen (Turun Urheiluliitto) pistetuloksella 19,711 ja pronssisijan otti kolmikko Camilla Bergström, Iida Happo ja Saija Mokkila(Keravan Voimistelijat) pistein 19,677.

Aikuisten SM-finaalin yhteydessä kilpailtiin myös kilpa-aerobicin kilpasarjojen mestaruuskisat, joihin osallistui reilut 200 voimistelijaa.

Lähde: Voimisteluliitto