Miesten lentopallomaajoukkue valmistautuu olympiakarsintoihin kovilla otteluilla

© Kuva: Juha Tamminen
Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Miesten lentopallomaajoukkueen kiireinen kesä 2019 jatkuu seuraavaksi maaotteluilla Hollannissa isäntämaata vastaan ja perään turnauksella Puolassa ennen Kiinan Ningbossa 9.-11. elokuuta pelattavaa olympiakarsintaturnausta.

Joel Banksin ja Sami Kurttilan valmentama maajoukkue pelaa tiistaina ja keskiviikkona Hollannissa kaksi valmistavaa maaottelua. Näiden jälkeen joukkue ehtii harjoittelemaan lyhyesti Vantaalla ja Salossa ennen matkaamista Puolaan.

Puolassa maajoukkue osallistuu todella kovatasoiseen neljän joukkueen turnaukseen Krakovassa 1.-3. elokuuta. Memorial of Hubert Jerzy Wagner -turnaus kantaa edesmenneen olympiavoittajan ja maailmanmestarin nimeä ja se on järjestetty vuodesta 2003 lähtien. Suomi on nyt mukana ensimmäisen kerran ja saa vastaansa viime vuoden MM-kisojen finalistit Puolan ja Brasilian sekä MM-nelosen Serbian.

Olympiakarsinnat pelataan puolestaan Kiinan Ningbossa 9.-11. elokuuta ja siellä yhdestä olympiapaikasta pelaavat Suomen kanssa Kiina, Argentiina ja Kanada.

Miesten maajoukkueryhmä on tällä hetkellä 16 pelaajan suuruinen. Hollantiin matkasi 14 pelaajaa Niklas Breilinin ja Niko Suihkosen ollessa samaan aikaan asepalvelustaan suorittamassa. Lopulliseen olympiakarsintajoukkueeseen valitaan lähiaikoina 14 pelaajaa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote.

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!