Surkuhupaisat itävaltalaiset pitkään kakkuun

© Kuva: Getty Images
Perjantaiyönä NY Rangers - Montreal! Hyödynnä vihje ja lunasta talletusbonus!

Hiihtomaailmaa naurattaneet – ja oksettaneet – Seefeldin MM-kisoissa kärähtäneet itävaltalaishiihtäjät tuomittiin pitkiin kilpailukieltoihin. ”Rysän päältä” veridopinghommissa kiinni jääneet hiihtäjät Max Hauke ja Dominik Baldauf saivat kumpikin neljän vuoden kilpailukiellon. Lisäksi kaksikon kaikki tulokset mitätöitiin vuodesta 2016.

Kärähtänyt kaksikko tuli kuuluisaksi videosta, joka levisi huippunopeasti ympäri sosiaalisen median. Video näytti, kuinka Hauke oli saamassa uutta ”virtaa” neula törröttäen kädessään, kun poliisi teki ratsian. Ehkä juuri tästä syystä kaksikko poikkeuksellisesti myönsi vilpin eikä vedonnut esimerkiksi huulirasvaan, hormonilihaan, talonmieheen tai väärään hammastahnaan. Jossittelulle ei videon jälkeen jäänyt juurikaan sijaa.

Kaksikon lisäksi väärillä vitamiineilla Seefeldissä olivat liikkeellä muutamat muutkin. Aleksei Poltoranin, Karel Tammjärvi ja Andreas Veerpalu narahtivat dopingin käytöstä itävaltalaisten lisäksi.

Perjantaiyönä NY Rangers - Montreal! Hyödynnä vihje ja lunasta talletusbonus!