Onko tässä mitään järkeä? Brittiurheilijoiden voitto vaihtui uskomattomasti hylkäykseen tämän tuuletuksen vuoksi! – Järkyttyivät pahoin tapahtuneesta

© Kuva: Getty Images

Brittitriathlonistit Jessica Learmonth ja Georgia Taylor-Brown juhlivat olympiakarsinnan kaksoisvoittoaan saapuen maaliin käsi kädessä. Kansainvälinen triathlonliitto hylkäsi kuitenkin tylysti molemmat sääntöjen rikkomisesta.

Triathlonin sääntökirjassa lukee, ettei maaliin saa tulla tasatilanteessa, yrittämättä tehdä eroa kanssakilpailijaan. Sääntöjen mukaan Taylor-Brownin ja Learmonthin katsottiin tehneen sympaattisen maaliintulonsa myötä yhteistyötä.

Kaksikko oli niin järkyttynyt ratkaisusta, etteivät he kyenneet kommentoimaan tapahtunutta kisan jälkeen.

Hylkäyksen myötä kilpailun voittajaksi nousi Bermudaa edustava Flora Duffy, joka lunasti näin ollen itselleen olympiapaikan. Toiseksi sijoittui italialainen Alice Benetto ja kolmanneksi britti Vicky Holland.