Brittitriathlonistit Jessica Learmonth ja Georgia Taylor-Brown juhlivat olympiakarsinnan kaksoisvoittoaan saapuen maaliin käsi kädessä. Kansainvälinen triathlonliitto hylkäsi kuitenkin tylysti molemmat sääntöjen rikkomisesta.

Triathlonin sääntökirjassa lukee, ettei maaliin saa tulla tasatilanteessa, yrittämättä tehdä eroa kanssakilpailijaan. Sääntöjen mukaan Taylor-Brownin ja Learmonthin katsottiin tehneen sympaattisen maaliintulonsa myötä yhteistyötä.

Kaksikko oli niin järkyttynyt ratkaisusta, etteivät he kyenneet kommentoimaan tapahtunutta kisan jälkeen.

Hylkäyksen myötä kilpailun voittajaksi nousi Bermudaa edustava Flora Duffy, joka lunasti näin ollen itselleen olympiapaikan. Toiseksi sijoittui italialainen Alice Benetto ja kolmanneksi britti Vicky Holland.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Triathlonin olympiakarsinnassa nähtiin melkoista dramatiikkaa kun käsi kädessä maaliin tulleet Jessica Learmonth & Georgia Taylor Brown hylättiin ja kisan voitto meni Flora Duffylle. Samalla Learmonth ja Taylor Brown menettivät varmat olympiapaikat Tokioon 2020. #triathlon