Yleisurheilumaajoukkueiden ja erityisesti miesten, pitää uhkua taistelutahtoa Tukholmassa viikonvaihteessa, jos halutaan voittaa Ruotsi heidän kotikentällään. Näin arvioi viikonvaihteen Ruotsi-ottelun asetelmia Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

Tilastojen perusteella Ruotsin miehet ovat yli 50 pisteen etumatkalla. Naisten paperiottelussa eroa Ruotsin eduksi on vajaat kymmenen pistettä. Maaottelun ratkaiseva urheilijoiden päivän kunto ei kuitenkaan ole aina sama, kuin kauden parhaisiin tuloksiin perustuvat ennusteet.

– Jos tilastoihin katsoo, miesten pitää venyä juoksulajeissa ja naisten kenttälajeissa. Ruotsilla on erittäin vahvat joukkueet, mutta molemmissa maaotteluissa on useita yksittäisiä lajeja, jotka voivat kääntyä suuntaan tai toiseen, Niemi-Nikkola sanoo.

– Suomen naisten maajoukkue on vahva juoksulajeissa. Heillä voitto on realistinen tavoite. Miehillä lähtökohta on haastavampi.

Tukholmassa miehet puolustavat viime vuonna Tampereella hankittua voittoa. Naisten tavoite on katkaista kolmen tappion putki. Edellinen voitto on vuodelta 2015.

Lähde: Urheiluliitto