Suomalaiset jäivät täpärästi ulos MM-finaaleista – ”Uinti tuntui hyvältä”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Parauinnin MM-kisojen päätöspäivänä uineet Leo Lähteenmäki ja Jessika Markkanen eivät lunastaneet finaalipaikkoja 50 metrin vapaauinneissaan.

Swimming Jyväskylän Leo Lähteenmäki kellotti päämatkallaan S9-luokan 50 metrin vapaassa lukemat 26,57, mikä uupui reilut neljä kymmenystä hänen kauden parhaastaan ja riitti nyt 11. sijaan.

– Tosi vaikea sanoa, mistä se puoli sekuntia siihen nyt tuli. Uinti tuntui hyvältä ja vetoja oli 46, ihan saman verran kuin kauden parhaassakin. Eikä uinti mennyt runttaamiseksi ja veto pysyi pitkänä, silti aika oli tuommoinen. En tiedä, Lähteenmäki pui.

Finaalikahdeksikkoon vaadittiin 26,43 ja sen alle Lähteenmäki on uinut tällä kaudella kolmesti. Hän on kisannut päämatkansa MM-finaaleissa 2013, 2015 ja 2017 ja tuonut näistä kahdesti MM-pronssia.

Lontoossa Lähteenmäki pettyi päämatkaansa, mutta löysi iloa avausmatkastaan satasen vapaasta:

– Satanen oli selkeästi parempi täällä, se on tullut kovempaa viimeksi 2013.

Tokion paralympiauintien suhteen Lähteenmäen näyttö 50 metrillä on kuitenkin vakaa. 26,15 on lähes kuusi kymmenystä alle MQS-rajan.

– Kyllä se 26,15 on niin kova, että en jaksa uskoa, että sillä jäisi ulos, Lähteenmäki vakuutti.

Miesten S9-luokassa 100 metrin vapaauinti ei kuulu paralympialajeihin Tokiossa.

Helsingfors Simsällskapin Jessika Markkanen jäi S9-luokan 50 metrin vapaassa täpärästi finaalikahdeksikosta. Markkanen oli yhdeksäs lukemin 31,26. Vain yhdeksän sadasosasekuntia erotti hänet loppukilpailusta.

– Uinti tuntui hyvältä. Viimeinen hengitys tuli vähän hassuun kohtaan, sen olisi voinut ottaa eri paikassa, mutta ei se paljoa kovempaa olisi tullut. Se kiihtyi koko ajan loppua kohti eikä ollut liikaa kierroksia, ei se sutinut, Markkanen mietti.

Hänen kauden parhaansa 30,67 syntyi kesäkuussa Berliinissä. Siihen nähden Markkaselle ajan hitaus tuli yllätyksenä:

– Tämä uinti tuntui paremmalta kuin Berliinissä.

Markkasen sijoitus yhdeksäntenä oli Suomen viiden uimarin joukkueen paras noteeraus Lontoossa.

Lähde: Uimaliiton tiedote

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS