Suomalaisuimari jäi puolen sekunnin päähän ennätyksestään Lontoon MM-kisoissa – ”Tuntui hyvältä”

© Kuva: Getty Images

Meri-Maari Mäkisellä jäi sadan metrin vapaauinnin ennätys noin puolen sekunnin päähän parauinnin MM-kisoissa Lontoossa lauantaina. Hän ui aikaan 1.25,88 ja sijoittui S7-luokassa 19:nneksi.

– Perustekemistä. Sellainen terävyys nyt puuttuu, ei ihan tule ulos sitä, mitä tiedän, että voisi tulla. Mutta olen tyytyväinen siihen, että sain koottua itseni tähän vapaauintiin eilisen sekauinnin jälkeen. Tätä oli kiva lähteä uimaan ja se tuntui hyvältä, sellainen pikkunätti uinti, Mäkinen kommentoi.

Hänen viidennet MM-kisat päättyivät tähän. MM-finaaliin vaadittiin nyt 21 uimarin kisassa todella kovat lukemat, 1.15,34, lähes kymmenen sekuntia Mäkisen omaa ennätystä kovempaa.

– Kun vapaauinnissa saadaan tähdet oikeaan asentoon ja pienet asiat hiottua, niin minulla on kova aika kropassa, mutta ei voida valitettavasti ihan noin kovasta ajasta vielä puhua, eikä tässä finaalipaikka mitenkään tavoitteena ollutkaan, Mäkinen jatkoi.

Siitä Mäkinen oli mielissään, että S7-luokka on kasvanut osanottajamäärissään ja antoi kunnian häntä kovempaa uineille kilpasiskoilleen. Tokion paralympiauintien näyttöjen suhteen hän toivoo saavansa vielä syyskaudelle tilaisuuksia kisata IPC:n hyväksymissä kilpailuissa kotimaassa.

Lähde: Uimaliitto


Kaapo Kakko tekee maalin – saat 100€ ilmaisvedon!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta ja lyö vähintään 1 euron veto otteluun New York Rangers vs Vancouver Canucks (minimikerroin 1,50).
  3. Jos Kakko tekee ottelussa maalin, saat 100€ ilmaisvedon.