Itävallan Söldenissä alppihiihdon maailmancup avattiin perinteisesti naisten suurpujottelulla Rettenbachin jäätiköllä. Poutasää ja lämmin syysaurinko hemmotteli niin kilpailijoita ja paikalle saapunutta suurta kisayleisöä. Todellista jännitysnäytelmää nähtiin maailmancupkauden avauksessa, kun naisten suurpujottelun voittoon laski Uuden-Seelannin Alice Robinson, 17 ennakkosuosikki Mikaela Shiffrinin sijaan.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä suomalaisittain kisarinteessä nähtiin Riikka Honkanen lähtönumerolla 56. Osakilpailu oli Honkaselle uran ensimmäinen maailmancupstartti Rettenbachin jäätiköllä. Honkasen aika ei riittänyt toiselle kierrokselle.

– Ei ollut parasta laskemistani. Olin ongelmissa jyrkällä ja linja oli pielessä. Tunnelma on Söldenissä kuitenkin hyvä ja paikalle on saapunut tosi paljon yleisöä, kommentoi Honkanen.

Kisayleisössä Suomen alppimaajoukkuetta kannustamassa löytyi myös suomalainen fanijoukko, joka on kiertänyt vuosia erilaisissa maailmancup -tapahtumissa.

– Tämän on jo 15.kerta Söldenissä. Täällä on aina hieno tunnelma, ja on mahtava tulla kannustamaan omiaan paikan päälle kommentoi, Alpine Ski Team Funclubin Vesa Sirola.

Hallitseva suurpujottelun junioreiden maailmanmestari, Alice Robinson, taituroi voittoajaksi 2:17.36 jättäen Yhdysvaltain Michaela Shiffrinin 0.06 sekuntia taakseen. Kolmanneksi Ranskan Tessa Worley, +0.36.

Huomenna kauden avausviikonloppu jatkuu miesten suurpujottelulla, jossa nähdään Samu Torsti ja Marlon Sjoberg. Suoralähetys Söldenistä nähtävissä sunnuntaina 27.10. YLE TV2 klo 10.49 tai Eurosport 1 klo 10.48

Lähde: alpineskiteam.fi