Lahden perinteinen ensilumenlatu avataan perjantaina 1.11.2019 klo 11.11.
Ensilumenladun lumetus on parhaillaan käynnissä ja edellisen talven säilölumella saadaan latureitin pituudeksi noin1,5 km.

– Ennen perjantaita ei toivota kenenkään liikkuvan alueella vaaratilanteiden välttämiseksi. Lunta tuovia kuorma-autoja ja latukoneita liikkuu aikaisesta aamusta yömyöhään saakka, varoittelee kaupungin liikuntapaikkamestari Arto Manninen.

Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla. Vanhalle raviradalle ei ole voimassa olevaa osoitetta, mutta sinne käännytään Hämeenlinnantie 45 liittymästä (Vaskelanrinne) kaupungista päin tultaessa Suurmäenkadun jälkeisestä risteyksestä oikealle.

– Kaikki ovat tervetulleita hiihtämään ensilumenladulle niin Lahdesta ja muualtakin, liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas kertoo.

Hiihtäjien puku- ja pesutilat

Lahden urheilukeskuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat hiihtäjien käytettävissä. Pukutilat ovat avoinna ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Tilat sijaitsevat Lahden stadionin pääkatsomorakennuksessa. Hiihtäjät voivat myös hyödyntää urheilukeskuksen läheisyydessä olevan Lahden uimahallin palveluita.

Urheilukeskuksen suksivoitelutila on käytössä ma-pe klo 8–20 ja la-su klo 9–15. Voitelutilat sijaitsevat Lahden stadionin mäkikatsomorakennuksessa.

Lähde: Lahden kaupunki