Uimahyppyjen Hallimestaruuskilpailut käydään tänä viikonloppuna Helsingin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa. Lauantain ohjelmassa aikuisilla oli kolmen metrin ponnahduslaudan kisa. Vantaa Divingin Nea Immonen hyppäsi naisten olympiatelineellä mestariksi ennen viime kesän Suomen mestaruutta puolustanutta Lauren Hallaselkää ja kolmanneksi sijoittunutta Odessa Käckiä.

– Olen tyytyväinen, että meni noin hyvin tässä vaiheessa kautta, se oli tasaisesti hyvä sarja. Ihan peruskuntokausi menossa, ei uusia hyppyjä mutta hiotaan tekniikkaa kevättä varten, Immonen kuvaili.

Hänen voittotuloksensa oli 253,85 ja voittomarginaalia kertyi reilut parikymmentä pistettä. Ensi viikolla Immonen osallistuu kansainväliselle uimahyppyleirille Venäjällä ja seuraava iso tavoite siintää huhtikuisissa Tokion maailmancupkisoissa, joissa on jaossa viimeiset olympiapaikat.

Miesten kolmen metrin kisassa erot repsahtivat vielä suuremmiksi, kun Uimahyppyseura Tiirojen Juho Junttila voitti SM-kultaa tuloksella 306,75. Hopeaa sai Aarne Riekki ja pronssia Aaron Hoffman. Hallimestaruutta puolustanut Jouni Kallunki ei ollut mukana loukkaantumisen vuoksi.

– Oikeastaan ihan sama, mitkä pisteet tänään tulivat, tulosta lähdetään tekemään sitten keväällä. Nyt peruskuntokaudella rikotaan tekniikkaa ja rakennetaan uutta. Tekniikassa on sellaisia pinttyneitä virheitä, mitä pitää korjata, että voi nousta seuraavalle tasolle, Junttila kertoi.

Hänellä on vakiintunut sarja kolmosella, joten uusia hyppyjä ei ole, vaan vanhoista hiotaan parempia, ja nyt mestaruuskilpailuissa hän teki sarjaansa helpotettuna.

N 3 m

1) Nea Immonen VanDi 253.85

2) Lauren Hallaselkä Tiirat 232.75

3) Odessa Käck VanDi 195.95

4) Ella Huuhtanen Tiirat 150.15

M 3 m

1) Juho Junttila Tiirat 306.75

2) Aarne Riekki VanDi 275.40

3) Aaron Hoffman Tiirat 241.60

4) Lukas Lundmark Tiirat 227.55

Lähde: Uimaliiton tiedote