TPS-hyökkääjälle mätkäistiin kahden ottelun pelikielto

© Kuva: Juha Tamminen

TPS-hyökkääjä Ville Laine joutuu huilaamaan seuraavat kaksi ottelua. Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä määräsi hänet pelikieltoon maalivahti Eero Kososeen kohdistuneesta kontaktista Salibandyliigan viikonlopun ottelussa SPV-TPS.

Tapaus tuli tutkintaan otteluvalvojan tekemällä videotutkintapyynnöllä. Videotuomarin päätöksellä asia eteni kurinpitokäsittelyyn.

Pääsarjojen kurinpitäjä toteaa tilanteesta, että siinä pallo lauotaan kohti maalivahti Eero Kososta. Tavoitellessaan palloa Kosonen kaatuu osittain maalialueelle pallon ollessa jossain hänen ylävartalonsa ja päänsä läheisyydessä. Laineella on esteetön näkyvyys Kososeen. Laine juoksee Kososen ohi, jolloin Laineen jalka osuu Kososta päähän. Kososen kypärä irtoaa tilanteen seurauksena.

Kurinpitäjä arvioi, että Laineella on esteetön näkyvyys Kososeen. Hänen olisi pitänyt huomioida, että pallo ei ole Kososen hallussa, Kosonen kaatuu maahan ja Kososen fokus on pallon tavoittelussa. Laineelle syntyy tässä tilanteessa erityinen varovaisuusvelvollisuus, jotta tilanteessa ei tapahdu loukkaantumista. Tätä velvoitetta Laine ei toteuttanut. Laineella oli mahdollisuus välttää kontakti. Muita pelaajia ei ollut vaikuttamassa Laineen liikesuuntiin. Tapahtumassa oli riittävästi aikaa tehdä turvallisia ratkaisuja.
Jalkakontaktia toisen pelaajan päähän voidaan aina pitää potentiaalisesti vaarallisena, joka voi aiheuttaa vakavan seurauksen. Laine on toiminnallaan osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan ja täten syyllistynyt pelisääntöjen 617:2 kohdan raakaan rikkomukseen. Aikaisemman rangaistuskäytännön mukaan, maalivahdin päähän kohdistuneista kontakteista on annettu kahden ottelun pelikielto, päätöksessä perustellaan.

Laine on iskenyt tällä kaudella seitsemään peliin yhteensä tehot 2+5.

Katso pelikieltoon johtanut tilanne alta:

Lähde: Salibandyliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.