GP-uinnit päättyivät Lappeenrannassa sunnuntai-iltana. Lappeenrannan Uimareiden isännöimissä kisoissa käytiin kestävyystaistelua GP-pisteistä ja ratkottiin lyhyiden viestien Suomen mestaruuksia.

Ylivoimaiseen GP-pistevoittoon ui Swimming Jyväskylän Teemu Vuorela, joka urakoi Lappeenrannan altaassa yhteensä 14 starttia. Vaikka Vuorela on kokeneena uimarina kiertänyt GP-kisoissa vuosikausia, oli voitto hänelle ensimmäinen ja se tuli täytenä yllätyksenä:

– En kyllä odottanut, että olisin voittanut kaikki muut, taistelin vain Tapsaa (Tapio Junninen), toista työmiestä vastaan. Tapsa taisi uida vielä enemmän startteja kuin minä, Vuorela kertoo.

Junninen starttasi Lappeenrannassa täsmälleen yhtä monta kertaa, viestiosuudetkin mukaan laskettuna 14 kertaa. Vuorela suunnitteli starttaavansa 15 kertaa, mutta Swimming Jyväskylä karsiutui niukasti vapaauintiviestin finaalista.

Vuorela kellotti päätöspäivänä starttimääräänkin nähden erinomaiset ajat 200 metrin vapaassa (1.47,94) ja sekauinnissa (1.59,61). Vapaauintitulos jäi hänen ennätyksestään alle kaksi kymmenystä, kun Kemin Työväen Uimareiden Ronny Brännkärr painosti jyväskyläläistä kahden sadasosasekunnin marginaalin trillerissä.

– Hapot oli kovat jo vaparissa mutta sain ne verryteltyä hyvin pois, ja siinä auttaa se, että on pysynyt terveenä tämän kauden. Toivottavasti sama jatkuu joulukuun lyhyen radan EM-kisoihinkin asti, Vuorela toivoi.

EM-kisat uidaan 11.–15. joulukuuta Glasgow’ssa. Vuorela panostaa siellä ainakin 100 ja 200 metrin sekauinteihin. GP-uinnit olivat viimeiset näyttökilpailut EM-uinteihin. EM-joukkue valitaan tulevalla viikolla.

Khalili voitti suvereenisti vammaisuintisarjan

GP-kilpailun kokonaispisteissä oli tällä kertaa poikkeuksellisen tasaista. Vuorela oli 69 pisteellä omassa luokassaan, mutta Mimosa Jallow, Tapio Junninen ja Ari-Pekka Liukkonen jakoivat kakkossijan 48 pisteen tuloksillaan. Kasper Envalds ja Nea-Amanda Heinola puolestaan jakoivat viidennen sijan.

Vaasan Uimaseuran Nader Khalili paransi sunnuntaina omissa nimissään olevaa 50 metrin selkäuinnin S14-luokan vammaisuinnin Suomen ennätystä. Khalili kellotti ensimmäistä kertaa alle puolen minuutin, 29,87. Vaasalainen myös voitti ylivoimaisesti GP-pistekisan vammaisuintisarjan.

Viestimestarit säilyivät samoina myös sunnuntaina

4×50 metrin SM-viestien mestaruudet matkasivat samoihin seuroihin kuin lauantainakin. Sunnuntaina miesten 4×50 metrin vapaauintiviestin voitti TaTU Tampere ajalla 1.31,53. Joukkueessa uivat Anton Herrala, Tony Eriksson, Juho Eerola ja Matias Tyry. Hopealle sijoittui Cetus Espoo ja pronssille Vantaan Vanders.

Naisten ohjelmassa oli päätösiltana 4×50 metrin sekauintiviesti ja Kampuksen Plaani vei voiton suvereenisti. Susanne Hirvonen, Iida Reini, Mimosa Jallow ja Jenni Moisio uivat aikaan 1.53,82. Hopeaa Cetus Espoolle ja pronssia Uinti Tampereelle.

Lähde: Uimaliiton tiedote