Mäkihypyn Continental Cup jatkuu Vikersundin viikonlopun jälkeen miesten osalta Rukalle, jossa kilpaillaan 14. ja 15. joulukuuta kaksi henkilökohtaista kilpailua. Suomalaisia hyppäjiä on mukana iso joukko.

Juuri kun Ruka Nordicin maailmancup sekä maastohiihdon FIS-kilpailu on saatu raivattua pois, on Kuusamossa taas uusi uusi ponnistus edessä, kun mäkihypyn Continental Cup kilpaillaan tulevana viikonloppuna. Rukan suurmäestä hypätään kaksi henkilökohtaista kilpailua.

Kilpailun pääsihteerin Seppo Linjakummun alkutalvi on ollut kiireinen, kun järjestettävänä on ollut sekä Rukan maailmancupit, FIS-kisat sekä nyt tulevat Continental Cupin mäkikisat.

– Rukalla on nyt järjestetty FIS Ruka Nordic maailmancup, viime viikon loppuna FIS 56. Rukan Talvikisat ja tulevana viikonloppuna FIS COC mäkikisa. Toimitsijoissa on useita, jotka ovat mukana kaikissa kolmessa tapahtumassa ja se tietty vie vapaa-aikaa heiltä seuran hyväksi. Mäkihypyssä ja hiihdossa tosin on eri toimitsijoita, joten kaikki ei ole jatkuvasti tulessa. Continental Cupin jälkeen tulee pitempi tauko isojen kisojen osalta, sillä keväällä ei ole kalenterissa piirikunnallisia kisoja suurempia juttuja.

Linjakumpu kertoo, että viikonlopun kilpailuun on tulossa 12 joukkuetta, joissa yhteensä 57 urheilijaa. Myös suomalaisia on mukana yhdeks’n, joista kolme kuuluu maajoukkueryhmään. Suomen mäkijoukkueen valmentaja Kai Kovaljeff uskoo, että suomalaisia nähdään toisella kierroksella.

– Jos ihan yleisellä tasolla ruotii niin tietenkin mahdollisuuksia menestykseen nostavat kotikisat ja se, että on yhdeksän (3+6) suomalaista hyppääjää mukana kilpailussa. Uskon ja toivon, että useampi suomalainen nähdään toisella kierroksella viikonlopun kisoissa. Ilmaisia pisteitä ei varmasti ole jaossa, tietenkin se vaatii onnistuneita suorituksia.

Rukalla tuuli on ollut riesana mäkihypyn kilpailuissa vuosien varrella, viimeisimmäksi tämän vuoden Ruka Nordicissa, jossa sunnuntain yhdistetyn mäkikisa sekä mäen iltakisa jouduttiin perumaan. Pääsihteeri Seppo Linjakumpu ei silti ole huolissaan tulevan viikonlopun kisojen osalta.

– Continental Cupissakin tuuli on joskus ollut ongelmana, mutta toivotaan että ennusteet pitävät paikkansa ja tuulet jää tuuliverkkojen taakse.

Viime vuonna Rukan Continental Cupissa juhli Norjan Robin Pedersen, joka hyppäsi molempien kilpailujen voittoon. Suomen Arttu Pohjola nappasi uran ensimmäiset Continental Cupin pisteet vuosi sitten ollen lauantain kilpailussa paras suomalainen.

Kilpailut alkavat lauantaina klo 17:00.

OHJELMA

Lauantai 14.12.

10:30 Virallinen harjoitus (kaksi kierrosta) HS142
12:00 1. kilpailukierros, HS142
Palkintojenjako

Sunnuntai 15.12.

09:00 Koekierros HS142
10:00 1. kilpailukierros,
Palkintojen jako

Lähde: Hiihtoliitto