Erikoiseen tilanteeseen uusi käänne: Britannia ei suostunut luovuttamaan nelinkertaisen olympiavoittajan Mo Farahin dopingnäytteitä Wadalle – Väittää nyt ihan muuta!

© Kuva: Getty Images
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Maailman antidopingtoimisto Wada haluaisi tutkia uudestaan Mo Farahin dopingnäytteet, mutta Ison-Britannian antidopingtoimisto UKAD ei suostunut luovuttamaan olympiavoittajan näytteitä.

Nyt UKAD kertoo tekevänsä yhteistyötä Wadan ja muiden antidopingjärjestöjen kanssa. Toimiston tiedotteessa painotetaan, ettei se ole kieltäytynyt hallussaan olevien dopingnäytteiden tutkimisesta.

– UKAD ei ole kieltäytynyt ainoastakaan WADAn pyynnöstä. Emme ole vastaanottaneet heiltä mitään pyyntöjä meillä olevien testinäytteiden analysoimiseksi.

Farahin entinen valmentaja Alberto Salazarin joutui viime syksynä neljän vuoden toimintakieltoon dopingrikkeiden takia. Miehen suojattien vanhoja näytteitä on vaadittu testattavaksi.

Ison-Britannian antidopingtoimiston johtaja Nicole Sapstead paljasti aiemmin brittien luovuttavat näytteet vain, jos Farahia vastaan on uskottavia todisteita kiellettyjen aineiden käytöstä. Hän perustelee päätöstä sillä, ettei näytteiden säilymistä haluta riskeerata niiden avaamisella, ellei urheilijan syyllistymisestä dopingiin ole selkeitä epäilyksiä.

Farah on itse kommentoinut The Telegraphille, että hänen testinsä voitaisiin avata.

– Minua on testattu todella paljon, ehkä eniten maailmassa. Minun puolestani kaikki testit voi tutkia uudelleen, hän kommentoi.

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!