Palintosummat nousussa: Kaisa Mäkäräinen tienasi komean tilin vakuuttavasta voitostaan – Näin paljon suomalainen on jo tienannut tällä kaudella

© Kuva: Getty Images

Kaisa Mäkäräinen nappasi kauden ensimmäisen voittonsa ampumahiihdon maailmancupissa sunnuntaina. 37-vuotias konkari teki sen tyylillä, sillä hän vei Oberhofin 12,5 kilometrin yhteislähtökisan voiton puolen minuutin erolla ennen Norjan Tiril Eckhoffia.

Mäkäräinen ampui todella haastavissa oloissa vain yhden sakkokierroksen ja sekin tuli makuulta. Kanssakilpailijat ampuivat tuulisella pystypaikalla lukuisia huteja. Suomalainen malttoi ampua taulut alas rauhassa.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU nostimaailmancupin osakilpailujen palkintorahoja tällä kaudella. Mäkäräinen kuittasi sunnuntain voitostaan 15 000 euroa.

Yhteensä tällä kaudella suomalainen on tienannut palkintorahaa 31 000 euroa.