Huikeaa suoritus: 32-vuotias yleisurheilun Suomen ennätys vihdoin rikki Helsingissä! – ”Tuntuuhan tämä aika ihmeelliseltä”

© Kuva: Getty Images

Lapuan Virkiän kilpakävelijä Anniina Kivimäki siirsi historiaan Sari Essayahin 32-vuotiaan Suomen ennätyksen nuorten hallimestaruuskilpailuissa Helsingissä.

Kivimäki voitti 3000 metriä ajalla 13.00,22 ja alitti kirkkaasti Essayahin 22-vuotiaiden Suomen halliennätyksen 13.05,54.

Viikko sitten Tampereella naisten SM-kilpailuissa Kivimäki voitti 3000 metrin mestaruuden ennätyksellään 13.10,85. Helsingissä Liikuntamyllyn 200 metrin radalla vauhti oli vielä astetta parempaa.

– Tämä oli aika erilainen kävely kuin Tampereella, missä aloitin rauhassa. Tiesin, että se ero viime viikonvaihteen aikaan pitää tehdä heti alussa, Kivimäki kertaili.

– Olin hyvin selvillä väliajoista läpi matkan. Meno oli alusta lähtien yhtä tuskaista.

Essayahin ennätyksen rikkominen maistui Kivimäelle, vaikka tuoreeltaan sekä urheilija itse että tytärtään valmentava Marko Kivimäki harmittelivat, ettei 13 minuutin raja alittunut.

– Tuntuuhan tämä aika ihmeelliseltä. Vielä viikko sitten ei ollut edes mielessä koko asia, Kivimäki kertaili Suomen ennätystään.

Kivimäki kesän päätavoitteet ovat 20 kilometrin maantiekävelyssä ja keväällä maajoukkueiden MM-kilpailuissa Minskissä. Kesän päämatkaan nähden hallimatka on sprinttikisa, mutta talven tulokset kertovat Kivimäen mukaan, että syksyn harjoittelu on tuottanut toivottua tulosta.

– 20 kilometriä on tietysti aivan eri matka, mutta kaikki on sujunut syksystä lähtien hyvin, Jyväskylässä opiskeleva ja harjoitteleva Kivimäki sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.