Salibandyliigan pudotuspeleihin selviytyvät kahdeksan joukkuetta varmistuivat lauantaina, kun Happee kaatoi kotonaan ÅIF:n 14-1 ja LASB taipui vieraissa Oilersille 9-5. Kahdeksantena oleva Happee repäisi eron viivan alla kärkkyneeseen LASBiin viiteen pisteeseen, kun kummallakin on pelaamatta enää runkosarjan päätösottelu.

Jyväskylässä Happee pudotti liiganousijan kyydistään kahdeksassa minuutissa, kun Paul Kotilainen, Juuso Heikkinen, Peter Kotilainen ja uudelleen Heikkinen laukoivat taululle lukemat 4-0. Edes ÅIF:n aikalisä ei pysäyttänyt hyökyä, kun Jami Manninen ja Eppu Suhanto kasvattivat vielä ennen ensimmäistä taukoa eron kuuteen. Jami Manninen oli päivän murskajaisten tehomies saldolla 1+4, Peter Kotilainen kokosi 2+2, Kaapo Siekkinen 3+0 ja Juuso Heikkinen 2+1.

Eroa syntyi selkeästi myös Espoossa, jossa Oilers oli pelin puolivälissä ehtinyt takoa tilanteeksi jo 7-0. Kolmannessa erässä LASB alkoi vetää hyvissä ajoin maalivahtiaan penkille, ja Santeri Lindforsin tyhjiin nostama 9–2-maali sai jatkokseen lahtelaisten kolme kavennusta kuudella viittä vastaan. Kolmeen tehopisteeseen ylsivät Öljymiehistä tänään Eino Pesu (2+1), Antti Suomela (1+2) ja Santeri Lindfors (1+2), LASBin osumista syötti Miska Mäkinen kolme.

Runkosarjan loppusuora jatkuu tiistaina otteluilla Nokian KrP–TPS ja Welhot–Steelers.

Naisten Salibandyliiga NLA:n sijoitussarjoissa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua, kun PSS kaatoi kotonaan mestari SB-Pron 6-4 ja Koovee kukisti Tampereen derbyssä Classicin 6-2.

Porvoossa viime kevään finalistien kohtaamisessa Elina Hautojärvi ja Ella Holmberg laukoivat PSS:lle avauserässä kahden maalin johdon, ja toisen alussa Annina Levälammen 3–0-osuma sai SB-Pron maalissa aloittaneen Ira Moilasen tekemään tilaa Tiltu Siltaselle. SB-Pro kiri eron vielä kaksi kertaa kahteen maaliin, mutta Inka Lampisen ja Ella Sundströmin kolmannen erän maalit takasivat voiton PSS:lle.

Tampereen paikallisessa oltiin vielä päätöserässä tasoissa, kun Classicin Minttu Virtanen laukoi lukemiksi 2-2. Sitten Koovee kuitenkin kaasutti karkuun, kun Tuulia Aho, Johanna Homi, Aino Lahti ja uudelleen Aho laukoivat yhteensä neljä palloa Classicin verkkoon.

Lähde: Salibandyliiton tiedote